Британският износ на оръжия за Израел е достигнал рекордно ниво,

...
Британският износ на оръжия за Израел е достигнал рекордно ниво,
Коментари Харесай

Британският износ на оръжия за Израел е достигнал рекордно ниво

Британският експорт на оръжия за Израел е достигнал рекордно равнище, демонстрират нови данни Кампанията против търговията с оръжия. Миналата година управляващите са издали лицензи за продажби в Израел на английски оръжейни компании, възлизащи на 221 милиона паунда.

Данните са стряскащи, настояват от акцията, изключително като се има поради, че за миналата 2016 година продажбите са били единствено за 86 милиона паунда. Всичко това става преди визитата идващия месец на принц Уилям в Израел и палестинските територии.

Правозащитни групи слагат под въпрос изпращането на висока персона от кралското семейство в страна, чието потребление на смъртоносни оръжия поражда угриженост в английското държавно управление. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че страната му има право да брани границите си след убийството на 58 палестинци при вълненията по-рано, само че английският министър председател Тереза Мей изиска без значение следствие на насилието и прикани израелските сили да се въздържат.

Андрю Смит от Кампанията за възбрана на продажата на оръжия съобщи, че би трябвало да има цялостно следствие дали са употребявани английски оръжия и означи, че визитата на принц Уилям в Ерусалим може да се пояснява като легализиране на израелските дейности.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР