Британският футболен отбор Манчестър Сити е в начален етап на

...
Британският футболен отбор Манчестър Сити е в начален етап на
Коментари Харесай

Манчестър Сити пренася стадиона си в метавселената

Британският футболен тим Манчестър Сити е в начален стадий на създаване на своя емблематичен стадион Etihad Stadium в метавселената.

Така почитателите на клуба ще могат да посещават мачовете виртуално по целия свят, оповестява Coin Telegraph.

Шампионите във Висшата лига от Манчестър и техният сътрудник Sony стартират "строителството " на виртуална имитация на именитото спортно оборудване. То ще бъде и база на тима в метавселената.

Etihad Stadium е домът на Манчестър Сити, който завоюва купата на Острова в последния сезон, а сега оглавява класирането във Висшата лига.

По-рано този месец тимът разгласи подписването на тригодишно съглашение със Sony, което ще даде на специалистите по виртуална действителност опцията да употребяват разбори на изображения и технологии за следене на структурата от Hawk-Eye, която е дъщерна компания на японския софтуерен колос.

Отборът желае да унищожи географските бариери за своите последователи и се надява, че те ще се насладят на всички преимущества на виртуалния стадион. Въпреки че рестриктивните мерки, свързани с COVID-19, към момента попречват опциите за пътешестване в доста страни по света, опцията да гледат мачовете в метавселената може да бъде облекчение за почитателите, които желаят да усетят още веднъж настроението на играта.

„ Целият смисъл на това да присъстваме в метавселената е, че можете да пресъздадете играта, можете да гледате мача онлайн, да сте част от действието по друг метод, под разнообразни ъгли и можете да цялостните стадиона, колкото желаете, защото местата са неограничени ", съобщи основният маркетинг шеф на City Football Group Нурия Таре.

Дъщерното сдружение на Sony Hawk-Eye се занимава с подобряването на спортните преживявания за фенове и публични лица. То оказва помощ на чиновниците да вършат преценки по време на играта в действително време със профилирана технология за повторения на най-интересните обстановки.

Приложенията за визуализация, създадени от компанията, ще бъдат употребявани за пресъздаване на Etihad Stadium в метавселената.

Начинанието на на Манчестър Сити в метавселената скоро може да бъде последвано и от други тимове. Съперниците им от Ливърпул също се включиха в екосистемата на Web3 с ново партньорство с Tezos, оповестено на 10 февруари. Tezos ще бъде формален сътрудник за криптовалути и комплекти за образование на тима и може също да помогне за развиването на цифровите сувенири и прекарвания.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР