Британският фармацевтичен гигант GSK заяви, че органът за контрол на

...
Британският фармацевтичен гигант GSK заяви, че органът за контрол на
Коментари Харесай

Ново лекарство за лечение на рак на матката чака одобрение, за да излезе на пазара

Британският фармацевтичен колос GSK съобщи, че органът за надзор на медикаментите на Европейски Съюз ще изследва ново лекуване на постоянно срещан тип рак на матката за евентуално утвърждение на европейския пазар, съобщи БНР.Европейската организация по медикаментите (ЕМА) се съгласи да прегледа лекарството доалимаб, което е с комерсиално название „ Jemperli “, се споделя в изказване на компанията.

Моноклоналното антитяло се употребява в композиция с обичайната химиотерапия за лекуване на дами с напреднали или рецидивни форми на рак на ендометриума, който се образува във вътрешната обвивка на матката.
Това е шестият по разпространеност рак при дамите, като през 2020 година в света са регистрирани 417 000 случая, съгласно данни на Международния фонд за проучване на рака.

Резултатите от третата фаза на изследването, оповестени от GSK през март, демонстрират, че доалимаб и химиотерапията имат " статистически и клинично значима изгода " спрямо плацебо и химиотерапия, съобщи компанията.

Хешам Абдула, началник на отдела за онкологични разработки на GSK, съобщи, че " незабавно са нужни благоприятни условия за лекуване на пациенти с първично напреднал или рецидивен рак на ендометриума ". " Тези пациенти понастоящем са изправени пред обилни неудовлетворени медицински потребности и тази композиция може да промени парадигмата на лекуване на това заболяване ", сподели той.От GSK обявиха, че комитет на ЕМА ще стартира публично да преглежда лекарството, преди да даде мнението си на Европейската комисия, която нормално приема рекомендациите на надзорния орган.Фирмата съобщи, че също по този начин чака регулаторният обзор на лекуването в Съединените щати да стартира през първата половина на тази година.Според GSK броят на случаите на рак на ендометриума се чака да се усили с съвсем 40% до 2040 г.До 20% от пациентите не са диагностицирани, до момента в който ракът не е в напреднал етап, съобщи компанията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР