Британският Дейли телеграф“ съобщи, че тримата българи, задържани по подозрения

...
Британският Дейли телеграф“ съобщи, че тримата българи, задържани по подозрения
Коментари Харесай

Daily Telegraph: Задържаните българи са ползвали апартамент, близо до военновъздушна база

Британският „ Дейли телеграф “ заяви, че тримата българи, арестувани по съмнения в шпионаж за Русия, в продължение на 10 години са употребявали апартамент в Западен Лондон, близо до военновъздушната база Нортхолт, която постоянно се употребява от министри, ръководители на непознати страни и НАТО, както и членове на кралското семейство, за полети в чужбина, предава БНР. 

Съсед в постройката, където е жилището на улицата в Нортхолт, е представен от кореспонденти на вестника да споделя, че един от обвинените – Бисер Джамбазов, е твърдял, че работи за Интерпол и че се е опитал да конфигурира огромна сателитна паница в профил на къщата. Друга съседка също си спомня за „ необичайния “ случай със сателитната паница, като отбелязва, че си спомня, че е изработен опит тя да бъде ориентирана в друга посока от всички останали сателитни чинии в близост. Жената споделя, че Джамбазов е работил с другар, само че в последна сметка чинията не е била сложена, тъй като тя е имало спор с тях, защото голямото оборудване е щяло да засенчи нейния апартамент. 

В нова публикация в „ Дейли мейл “ пък се натъртва на дейноста на Бисер Джамбазов и Катрин Иванова, като се цитира изявление на Иванова за БНР през 2019 година. Вестникът посочвна, че по време на ареста им в Хароу, северозападен Лондон, и двамата са работели през нощта – Джамбазов като пощальон, пренасящ кръв, а Иванова като лаборантка – с цел да могат денем да се посвещават на основаната от тях платформа за подкрепяне на българите, живеещи зад граница. Те са разчитали на помощта на другари, които са били учители по британски, предлагайки услугите си гратис. 

Двамата настояват, че не са употребили финансиране по европейски стратегии. Онлайн рецензии от 2018 година съдържат похвали за Катрин и Бисер, че оказват помощ на българите. В една от тях се споделя, че „ няма доста българи, които отделят от скъпото си време, с цел да създадат нещо потребно за българската общественост в Англия “. „ Дейли мейл “ в това време написа, че Джамбазов е пубикувал фрагменти от негова тирада и митинг против локдауните по време на пандемията, потвърждавайки, че броят на умиращите от Ковид-19 е доста по-малък, в сравнение с споделя английското държавно управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР