Британският алпинист Джон Грифин бори скуката и обездвижването по време

...
Британският алпинист Джон Грифин бори скуката и обездвижването по време
Коментари Харесай

Мъж „изкачи Еверест“ по стълбите вкъщи, предстои „преплуване“ на Ламанша във ваната

Британският планинар Джон Грифин бори скуката и обездвижването по време на карантината поради ковид с завършилата сполучливо задача да " изкачи " височината на Еверест по стълбището на триетажната постройка, в която живее, заяви Ройтерс.

Грифин изкачва четири дни стълбището на къщата, в която живее в Западен Съсекс, за да доближи 8850 метра , колкото е височината на Еверест.

С усилието си той съумя да набере 3500 лири за благотворителната организация " Ръсел концерн ", която поддържа 1200 хранителни банки във Англия.

Грифин, който е на 53 година, употребявал компютър, програмиран от комшия, да следи напредъка в задачата. На третия ден от изкачването коляното почнало да го боли. Послушал жена си, която го посъветвала да наложи мястото с плик замразен грах и по този начин съумял да продължи. Грифин " стигнал " най-високия връх в света след 29 часа " нанагорнище ".

Семейството му дружно с домашния любим - кучето Хаундслоу, го очаквало на терасата на покрива при последното му нанагорнище на стълбите.

" Изпитах същинско възприятие за реализиран триумф . Жалко, че поради общественото разграничаване, членовете на фамилията ми бяха единствените хора там ", сподели Грифин.

Той е веган и притежател на доставчика на веганска храна cookuu.com, и споделя, че растителната диета му дала сили да изкачва по осем часа на ден. " От изключително значение бе натрупването на въглехидрати. Вероятно съм изгарял по 65000 калории дневно. Банани на всеки триста метра и настрана хапвах доста зърнени блокчета ", сподели той.

" Сега ще преплувам Ламанша във ваната ", пошегува се Грифин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР