Британските власти разследват Бодил за подготовката на терористични действия.В Апелативния

...
Британските власти разследват Бодил за подготовката на терористични действия.В Апелативния
Коментари Харесай

Бодил ще чака в ареста до 27 януари, когато ще го екстрадират за родината му

Британските управляващи проверяват Бодил за подготовката на терористични дейности.

В Апелативния съд във Велико Търново британецът, който беше арестуван предходната седмица в никополското село Любеново, отдръпна жалбата си за смяна на мярката за неотклонение. На влизане в правосъдната зала във Великотърновския апелативен съд Дейвид Бодил съобщи, че не е имал желание да прави гърмежи.

Бодил апелира решението на Окръжния съд в Плевен, с което му беше наложена мярка за неотклонение задържане под стража до екстрадицията.

Служебният бранител на Бодил Жоро Нинов съобщи за БНР :  

" Тази тъжба се явява безпредметна, само че тя е направена по негово предпочитание. В никакъв случай не може да има измяна на взетата най-тежка мярка за процесуална насила в друга. Още повече, че той е в процедура за предаване на британските управляващи по негово искане, предпочитание и единодушие. Срокът за предаване на британските управляващи по закона за екстрадицията и европейската заповед за арест е 10-дневен “.  

 

Бодил отдръпна жалбата си за смяна на мярката за неотклонение и остава в ареста. Екстрадицията на Дейвид Бодил във Англия би трябвало да се случи до 27 януари.

 В родината си той ще бъде съден за това, че в дома му са открити субстанции, от които може да се направи взривно устройство или по този начин наречения черен барут.

Законът за взривните субстанции от 1883 година на Кралство Англия и Северна Ирландия планува за това пожизнен затвор. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР