Британските власти обсъждат възможността за въвеждане на COVID паспорти за

...
Британските власти обсъждат възможността за въвеждане на COVID паспорти за
Коментари Харесай

Ваксинираните срещу COVID-19 във Великобритания с паспорт“ за по-лесно пътуване

Британските управляващи разискват опцията за въвеждане на " Коронавирус паспорти " за тези, които са били против новия вид ковид . Това заяви БГНЕС, базирайки се на „ Съндей Таймс “. Според вестника, сходна мярка ще разреши на притежателите на новия документ да се придвижват из страната по-свободно, в това число да излизат в командировки , от тези, които отхвърлят имунизация.
Очаква се съответното решение да бъде оповестено в Народното събрание в понеделник от министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън. Предполага се, че по време на речта си пред законодателите ръководителят на английското държавно управление ще осведоми и за края на националната карантина в Англия на 2-ри декември и връщането към системата на локалните ограничавания, само че като се вземе поради въвеждането на по-строги ограничения в доста градове. В същото време, съгласно вестника, в края на декември държавното управление ще разреши на британците да се събират в дребни компании, с цел да отпразнуват Коледа, само че по-късно строгите ограничения ще бъдат върнати и ще продължат да работят до началото на пролетта, когато всеобщите имунизации на жителите станат вероятни.  Над 54 600 души са умряли от ковид в страната, което е най-високият индикатор в Европа. Броят на инфектираните във Англия е 1,49 милиона.
 Италия възнамерява имунизация против COVID-19 през януари Италия възнамерява имунизация против COVID-19 през януари
Италия, една от най-тежко засегнатите страни от коронавирусната пандемия, възнамерява да стартира огромна акция за имунизация през януари...
Припомняме, че 3-степенна система от ограничавания се приложи в Англия от средата на октомври до началото на ноември . В по-голямата част от страната беше в действие първото („ приблизително “) равнище на опасност от разпространяването на вируса. То предвиждаше затваряне на кръчми и заведения за хранене не по-късно от 22:00 ч. и възбрана за събиране на групи от повече от шест души. Ограничения, съответстващи на второто („ високо “) равнище, допускаха възбрана на доста обществени събития, както и срещи сред хора, които не живеят под един покрив в затворени пространства. Третото („ доста високо “) равнище на опасност, с изключение на прекъсването на питейни заведения, кръчми и фитнес зали, означаваше възбрана за срещи сред хора, които не живеят дружно. Тогава обаче държавното управление призна, че във втората вълна на пандемията единственият метод да се предотврати внезапно нарастване на смъртността е въвеждането на нова карантина. Тя стартира в Англия на 5 ноември. Ръководството на останалите административни и политически елементи на Обединеното кралство - Шотландия, Уелс и Северна Ирландия - единствено дефинира набора от санитарни и епидемиологични ограничения. И като цяло, по това време те бяха сравними с британските, което направи карантината в действителност национална.
В Англия, където живее 84% от популацията на 66-те милиона британци, са затворени заведения, питейни заведения, заведения за хранене, фризьорски салони и кина, спортни клубове, магазини, като се изключи тези, които продават храни и движимости от първа нужда. Срещите са позволени за не повече от двама души, които не живеят дружно, и то единствено на улицата. Жителите на Англия имат право единствено на пътувания до работа, до мястото на образование, да напущат дома, с цел да си купят храна и артикули от първа нужда, както и да спортуват или да оказват помощ на други хора. Разликата с първата карантина, която беше въведена през март тази година и стартира да отслабва едвам през май, е, че детските градини, учебните заведения, доста университети, Народното събрание и съдилищата не престават да работят в този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР