Британските власти наложиха глоба от 34.5 милиона паунда на инвестиционната

...
Британските власти наложиха глоба от 34.5 милиона паунда на инвестиционната
Коментари Харесай

Великобритания наложи солидна глоба на една от най-големите американски банки

Британските управляващи постановиха санкция от 34.5 милиона паунда на капиталовата банка Merrill Lynch поради отвод за докладване на транзакции.

Според финансовия регулатор банката не е упражнила съответен контрол, не е направила нужните проби, нито е заела задоволително личен състав, с цел да извърши вярно отговорностите си за отчитане на търговията с деривати сред февруари 2014 година и февруари 2016 година

Банката се съгласи на съглашение в ранен стадий на следствието и получи 30% понижение от общата санкция от 49.32 милиона паунда, заяви регулаторът, представен от Reuters.

Регулаторните органи на Европейски Съюз ускориха условията за отчитане на пазара на деривати след финансовата рецесия от 2007-2009 година, защото тогава им бе мъчно да плануват кои банки са изложени на огромни, рискови позиции, създавайки неустановеност на пазарите.

Сега банките би трябвало да регистрират своите покупко-продажби с деривати навреме, с цел да могат регулаторните органи да открият възходящи неконтролируеми опасности.

Това е първото деяние за наложително осъществяване против дадена компания, поради неналичието на данни за деривати, търгувани на борсата, според регламента за европейската пазарна инфраструктура.

" Жизнено значимо е отчетните компании да подсигуряват, че техните системи за отчитане на транзакциите са тествани като подобаващи за задачата, разполагат с задоволително запаси и извършват условията по верния метод ", съобщи един от ръководителите в английския финансов регулатор Марк Стюард.

" Ще продължим да подхващаме подобаващи дейности против всяка компания, която не дава отговор на условията ", увери той.

Bank of America Merrill Lynch съобщи, че е напълно ангажирана да съблюдава всички използвани регулаторни условия.

" Когато открихме, че избрани покупко-продажби не са били изцяло докладвани на указател на транзакции, както се изисква след въвеждането на европейския правилник, незабавно докладвахме въпроса на английския финансов регулатор ", обявиха от банката, добавяйки, че нейните клиенти не са претърпели никакви загуби.

Това е следващата глоба за капиталовата банка от управляващите на Острова, която още веднъж се обвързвана с отвод за докладване на транзакции. През април 2015 година те я глобиха с 13.28 млн. паунда поради неопределено отчитане на покупко-продажбите сред 2007 година и 2014 година През август 2006 година финансовият регулатор я глоби със 150 000 паунда поради нередности при докладването на търговия с акции.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР