Британските служби разсекретиха хронологията на събитията от злополучния 4 март,

...
Британските служби разсекретиха хронологията на събитията от злополучния 4 март,
Коментари Харесай

Ето как са отровени Сергей и Юлия Скрипал

Британските служби разсекретиха хронологията на събитията от злощастния 4 март, когато някогашният съветски сътрудник Сергей Скрипал и неговата 33-годишна щерка Юлия бяха отровени с нервнопаралитично вещество на английска земя.

На 3 март, събота, Юлия Скрипал каца във Англия с полет от Русия. На идващия ден в Солсбъри, графство Уилтшър, към 09:15 часа двамата излизат с автомобила, написа „ Гардиън “. От 14:40 часа до 15:35 часа татко и щерка обядват в локално заведение. Близо четиридесет минути по-късно в полицията е подаден сигнал.

Силите на реда са осведомени, че са видяни двама души, които лежат в безсъзнание. Британските служби считат, че отровното вещество е било на бравата на техния дом. Нервнопаралитичното вещество е изпръскано там не повече от 24 часа преди случая.

Лондон непосредствено упрекна Москва за опита за ликвидиране на двамата. Сергей и Юлия Скрипал реагираха позитивно на лекуването и към този момент са изписани от болничното заведение. В хода на следствието английските служби са разпознали 2500 лица. Общо 176 обиска са били направени, а полицията е говорила с над 900 очевидеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР