Обновената сделка на Microsoft за $69 милиарда за Activision се доближава до одобрението на Обединеното кралство

...
Британските регулатори на конкуренцията сигнализираха, че преструктурираната сделка на Microsoft
Коментари Харесай

Британските регулатори на конкуренцията сигнализираха, че преструктурираната сделка на Microsoft за $69 милиарда за закупуване на производителя на видеоигри Activision Blizzard вероятно ще получи антитръстово одобрение

От КЕЛВИН ЧАН AP бизнес писател 22 септември 2023 г., 4:27 ч.

ЛОНДОН -- Британските регулатори на конкуренцията сигнализираха в петък, че преструктурираната сделка на Microsoft за 69 милиарда долара за закупуване на видео Производителят на игри Activision Blizzard вероятно ще получи антитръстово одобрение.

Органът за конкуренция и пазари каза, че преработеното предложение „съществено адресира предишни опасения“ относно задушаването на конкуренцията на бързо развиващия се пазар на облачни игри, което освобождава играчите от закупуване на скъпи конзоли и компютри за игри чрез поточно предаване на игри към таблети, телефони и други устройства.

Актуализираната оферта „отваря вратата за изчистване на сделката“, каза надзорният орган, въпреки че има все още опасения. Microsoft предложи средства за защита, за които надзорният орган временно реши, че ще разрешат тези проблеми, а регулаторите сега получават обратна връзка за тези поправки, преди да вземат окончателно решение.

Съобщението показва Британският надзорен орган е по-близо до отмяна на предишното си решение да блокира Microsoft да поеме производителя на хитови франчайзи за игри като Call of Duty и World of Warcraft, премахвайки последното препятствие за една от най-големите технологични транзакции в историята.

„Позицията на CMA е последователна през цялото време — това сливане може да се осъществи само ако се запазят конкуренцията, иновациите и изборът в облачните игри“, каза изпълнителният директор Сара Кардел. „В отговор на първоначалната ни забрана, Microsoft сега значително преструктурира сделката, като предприе необходимите стъпки за справяне с нашите първоначални опасения.“

Тъй като сделката беше обявена през Януари 2022 г. Microsoft получи одобрения от антитръстовите органи, обхващащи повече от 40 държави. Най-важното е, че получи одобрение от 27-те държави от Европейския съюз, след като се съгласи да позволи на потребителите и платформите за облачни игри да предават поточно своите заглавия, без да плащат възнаграждения за 10 години .

Но удари пречка във Великобритания, където регулаторите се страхуваха, че закупуването на Activision от Microsoft ще навреди на конкуренцията и ще навреди на геймърите.

Компаниите се съгласиха да удължат първоначалния краен срок през юли за приключване на сделката до средата на октомври, за да се опитат да преодолеят възраженията на британския регулатор. След това CMA отложи първоначалното си решение и започна ново разследване на преработеното предложение.

Президентът на Microsoft Брад Смит каза, че компанията е „окуражена от това положително развитие“ в процеса на преглед на наблюдателния орган на Обединеното кралство.

"Представихме решения, за които вярваме, че напълно отговарят на оставащите притеснения на CMA, свързани със стрийминг на облачни игри, и ще продължим да работим, за да получим одобрение за приключване преди крайния срок от 18 октомври.”

Съгласно преструктурираната сделка Microsoft ще продаде права за стрийминг в облак извън ЕС и три други европейски държави за всички настоящи и нови игри на Activision, пуснати през следващите 15 години, на френското студио за игри Ubisoft Развлечения.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР