Британските парламентаристи ще гласуват предложения от Мей план за Брекзит.

...
Британските парламентаристи ще гласуват предложения от Мей план за Брекзит.
Коментари Харесай

Съдбата на премиера Тереза Мей се решава тази вечер в Лондон

Британските парламентаристи ще гласоподават оферти от Мей проект за Брекзит. Вотът ще покаже поддръжката за Мей в редиците на личната Консервативна партия, а надлежно и дали тя ще остане на поста. В същото време от „ Даунинг стрийт “ изрично отхвърлиха нов апел за втори референдум за участието в Евросъюза.

Сделки за 20 милиарда $ бяха подписани през днешния ден на авиоизложението във Фарнбъро. Но до момента в който търсенето на пътнически самолети пораства, а летателната промишлеността очевидно не страда от комерсиалната война, английските домакини по всякакъв начин се пробваха да убедят самолетните компании, че раздялата с Евросъюза няма да навреди на бизнеса.
Тереза Мей, министър - ръководител на Англия: Напускаме Европейския съюз и ковем ново бъдеще за страната си. И желая да ви уверя, че Обединеното кралство остава едно от най-хубавите места в света за бизнес на самолетните компании.
Но Тереза Мей би трябвало да убеди на първо време личните си съпартийци да поддържат проекта й за Брекзит - по думите й, единственият вероятен. Договорен в резиденцията Чекърс предходната седмица, той разцепи консерваторите - последователите на твърдия Брекзит считат, че той оставя Острова вързан за Брюксел, а за съперниците им - го отдалечава прекалено много от Европа. Планът беше последван от две министерски оставки, а през днешния ден - от общо деветата оставка на министерски чиновник - реакционер.
 © Българска телеграфна агенция  Тръмп посъветвал Тереза Мей да съди Европейски Съюз поради Брекзит Тръмп посъветвал Тереза Мей да съди Европейски Съюз поради Брекзит
По време на визитата си във Англия Доналд Тръмп посъветвал премиера Тереза Мей да съди Европейски Съюз поради Брекзит. Какви рекомендации е отправил американс...

Бунтът на евроскептиците в консервативната партия цели да накара Мей да промени проекта, изключително в частта за митническите регулации. Мей остава твърда в отхвърли си. Вчера тя прикани британците да не изпускат от взор задачата и предизвести, че може да няма никакъв Брекзит, без проекта от Чекърс. Докато борбата на Мей за оцеляване на поста тече с цялостна мощ, апелите за нов референдум за участието в Европейски Съюз не стихват - този път насочен от някогашната министърка на образованието. Отговорът на Даунинг стрийт беше явен - при никакви условия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР