Британските депутати в четвъртък гласуваха категорично срещу отлагането на Brexit,

...
Британските депутати в четвъртък гласуваха категорично срещу отлагането на Brexit,
Коментари Харесай

На Острова гласуваха срещу отлагане на Brexit за втори референдум, но ще прегласуват сделката на Мей

Британските депутати в четвъртък гласоподаваха изрично против отлагането на Brexit, с цел да бъде извършен втори референдум по въпроса, както се надяваха последователите на анулацията на вота на английския народ и провеждането на второ гласоподаване, предава AFP, представени от " Фокус ".
Три години след гласуването за излизане от Съюза, което ще остане в действие, единствено 85 народни представители поддържаха предлагането, а 334 гласоподаваха „ срещу “, като множеството депутати от опозиционната Лейбъристка партия се въздържаха.
След това депутатите утвърдиха с огромно болшинство Лондон да изиска отсрочване на Брекзит от Брюксел и осъществяване на ново гласоподаване за отхвърлената към този момент два пъти договорка на премиера Тереза Мей в скоро време. 412 депутати гласоподава „ за “ против 212 „ срещу “ предлагането на държавното управление.
Вчера английският парламент гласоподава да няма Brexit без договорка.

В Съединени американски щати пък започнаха да се появяват гласове, които да поучават Тръмп да окаже помощ на Англия в излизането от Европейския съюз.
" Най-лошият вид за овакантяване на Англия без съглашение няма да се случи. Това сподели евродепутатът от ДСБ/ЕНП Светослав Малинов пред " Фокус ".
" От тук нататък ще има поредност от гласувания в английския парламент. С какъв мандат ще отиде министър председателят им Тереза Мей на срещата на върха на 21-22 март, с цел да помоли за пролонгация, въз основа на какво и какъв брой дълга ще бъде, ще се разбере тогава. Според Малинов ще има пролонгация и тя ще е по-дълга от 6 месеца и Англия ще би трябвало да взе участие на евроизборите, а сега на овакантяване на Европейски Съюз, те ще изоставен и Екологичен потенциал. „ Брекзит без съглашение щеше да сложи десетки хиляди българи във Англия на извънреден стрес и доста хора щяха да имат разрушени житейски проекти и затруднения на работа, щеше да се сътвори нова атмосфера на последна непоносимост в страната от българи, румънци и поляци. Това е нещо за което поддържаме връзка с английската полиция и тя оповестява за увеличени този вид закононарушения “, изясни той. Светослав Малинов сподели още, че нашите сънародниците във Англия остават там при същите условия. Няма да има особено отношение към тях от страна на английската полиция, и вътрешно министерство, няма да аплайват за оставане и нов статут, таксите в университетите си остават същите, сподели още той. Според него ще има втори референдум за връщане в Европейски Съюз, когато настоящето потомство – млади британци и млади експерти – осъзнаят, какво съставлява Брекзит и евентуално ще се случи след 20-25 години. Евродепутатът добави, че референдум през тази или през идващите години не е рационално да се организира, тъй като разделянето във Англия не разрешава сходен вид политически развой.
Междувременно, анализаторът на " Таймс " Хюго Рифкинд съобщи:
„ Не знам нищо. Никой не знае нищо. Правителството не знае какво прави и консерваторите от “Групата за европейски изследвания” също не знаят какво вършат. Междувременно, и Лейбъристката партия не знае какво прави. Ако погледнем към бъдещето, тогава мислите ми са „ ъ? “ и „ а? “ И „ можем ли да приказваме за нещо друго? “ И „ къде е водката? “ Принуден, с опрян в главата револвер, да направя прогноза, бих споделил, че в последна сметка тази договорка под някаква форма ще се реализира. Въпреки че не знам по кое време, по какъв начин и за какво, или с помощта на кого, нито пък някой различен знае. Уморих се от дните на дълбока драма, когато в действителност нищо не се случва, нито пък очакваш нещо в действителност да се случи. Любимата ми нова доктрина е моята лична нова доктрина, която преди малко написах в „ Туитър “, която е, че “Групата за европейски изследвания” са спящи секрети сътрудници за „ Остани “, в маниера на Сивиръс Снейп в Хари Потър. Може би сте съгласни. Може би не. Никой не знае нищо. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР