Британските депутати одобриха доклада, според който Борис Джонсън умишлено ги

...
Британските депутати одобриха доклада, според който Борис Джонсън умишлено ги
Коментари Харесай

Скандалът „Партигейт“: Британските депутати се съгласиха, че били подведени от Борис Джонсън

Британските депутати утвърдиха отчета, съгласно който Борис Джонсън съзнателно ги е подвел за празненствата, проведени в нарушаване на разпоредбите по време на локдауна в Обединеното кралство.

Документът, направен от комисия в Народното събрание, преглежда няколко събирания в резиденцията на някогашния министър председател и други държавни здания, които станаха известни като „ Партигейт “.

Самият Джонсън към този момент дефинира отчета като „ политическо ликвидиране “ и подаде оставка като народен представител. Въпреки това близо 120 негови сътрудници от Консервативната партия поддържаха заключенията на комисията.

 
Ще гласоподавам в поддръжка на отчета и рекомендациите му, само че всеки би трябвало самичък да намерения и да реши.
Пени Мордънт, водач на Камарата на общините

От опозицията разкритикуваха някогашния министър председател.

 
Г-н Джонсън подкопа и атакува демократичните ни институции и е доста надалеч от министър председател, с който страната може да се гордее. Той излъга тази зала, народа на страната и когато беше оголен, се нахвърли против системата, която би трябвало да държи виновни и него, и всички нас.
Тенгам Дебонер, Лейбъристка партия

Премиерът Риши Сунак, който беше финансов министър по времето на Джонсън, отсъства от дебата за отчета дружно с част от министрите си. Опозицията го упрекна, че бяга от тематиката, само че от „ Даунинг Стрийт “ прецизираха, че министър председателят е зает със среща с шведския си сътрудник.

По-рано Сунак разяснява отчета.

 
Това е проблем на Народното събрание, не е въпрос, обвързван с държавното управление. Комисията беше основана по времето на някогашен министър председател. Свършиха си работата усърдно и ги почитам за това.
Риши Сунак, министър-председател на Англия

Първоначално се очакваше Джонсън да бъде отхвърлен като народен представител за 90 дни, само че откакто подаде оставка, губи само пропуща си за Народното събрание, който някогашните депутати получават.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР