Британски войник, очакващ съдебен процес по обвинения в тероризъм, избяга от затвора в Лондон

...
Британски войник, очакващ процес по обвинения в тероризъм, избяга от
Коментари Харесай

Британски войник, очакващ процес по обвинения в тероризъм, избяга от затвор в югозападен Лондон и полицията е започна спешно издирване

От Асошиейтед прес, 6 септември 2023 г., 11:25 ч.

ЛОНДОН -- Започнато е спешно издирване на британски войник, очакващ процес за тероризъм свързани с обвинения, които са избягали от затвор в югозападен Лондон, съобщи полицията за борба с тероризма на страната в сряда.

Полицията съобщи, че Даниел Абед Халиф, който е обвинен в поставяне на фалшиви бомби във военна база и в нарушаване на Закона за официалните тайни на Великобритания, е изчезнал от затвора Уондсуърт рано в сряда.

„Имаме екип от служители, които правят обширни и спешни разследвания, за да локализираме и задържим Халиф възможно най-бързо“, каза командир Доминик Мърфи, ръководител на командването на столичната полиция за борба с тероризма.

Мърфи каза пред Sky News, че Халиф е бил облечен в кухненска униформа от бяла тениска и червени карирани панталони по време на бягството си, добавяйки, че няма доказателства, че той все още носи това облекло. Не е предоставено официално обяснение как Халиф е избягал.

Мърфи каза, че няма информация, която да предполага, че Халиф позира заплаха за широката общественост, но призова всеки, който може да го види, да не го доближава.

Полицията е предупредила пристанищата и летищата за бягството на Халиф.

21-годишният Халиф отхвърли всички обвинения срещу него.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР