Британски моряк от екипажа на хонконгската ветроходна яхта Sun Hung

...
Британски моряк от екипажа на хонконгската ветроходна яхта Sun Hung
Коментари Харесай

Британски моряк е в неизвестност след падане по време на ветроходна регата

Британски моряк от екипажа на хонконгската ветроходна яхта Sun Hung Kai/Scallywag, участник във ветроходната регата Volvo Ocean Race, се води за липсващ, откакто падна в морето. Провеждат се избавителни интервенции в опит да бъде открит.
Джон Фишър е паднал във водата в 13:42 часа централноевропейско време на към 1 400 благи западно от Нос Хорн в Тихия океан. Това е станало по време на седмия стадий от околосветската регата, кандидати за успеха са Окланд /Нова Зеландия/ Итажай /Бразилия/.
Когато е паднал в морето Фишър е бил със избавителна жилетка. Температурата на водата е към 9 градуса. Кораб, който се е намирал в зоната, където морякът е паднал и липсващ, се е върнал, с цел да го търси.
Регатата Volvo Ocean Race стартира на 22 октомври и има 11 стадия. Тя би трябвало да завърши в края на юни в Хага. При старта на седмия стадий Sun Hung Kai/Scallywag заемаше трета позиция.
Volvo Ocean Race – най-трудното съревнование по ветроходство в света. Разстоянието, което би трябвало да изминат участниците, са 38 739 морски благи към света, разпределени в 11 стадия, припомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР