Британски лекари ще изследват хората на възраст над 40 години

...
Британски лекари ще изследват хората на възраст над 40 години
Коментари Харесай

Във Великобритания започва акция за профилактика на Алцхаймер


Британски лекари ще изследват хората на възраст над 40 години за първи признаци за съществуване на заболяването Алцхайммер и други форми на деменция. Акцията е опит да се диагностицират рано тези дегенеративни болести на мозъка и да се подхващат ограничения за закъснение на тяхното развиване, заяви вестник „ Телеграф “.

Разработената държавна стратегия планува осъществяване на безвъзмезден 15-минутен обзор. Предполага се, че персоналните лекари също предизвестяват своите пациенти какъв режим на живот е добре да съблюдават, с цел да намалят вероятността за деменция. Британската държавна здравна работа Public Health England съобщи, че близо една трета от случаите на деменция може да бъдат избегнати при изменение на някои от ежедневните привички. Едва 20% от хората обаче знаят какво може да се направи, с цел да се понижи рискът от пораждане на такива болести. Ранното разкриване и профилактиката на заболяването са доста значими за опазване на здравето на нацията, ето за какво вкарваме съвещания за профилактика на деменцията в границите на гратис здравно проучване, се споделя в изказване на държавен представител.

Болестта на Алцхаймер е една от най-разпространените форми на деменция, която води до тежко психическо и функционално разстройство вследствие на загиване на кафези в основния мозък. Среща се най-често при хора над 65 години. Средната дълготрайност на живота след откриването й зависи от възрастта на индивида, само че най-често е сред 7 и 10 години. Последните данни сочат, че тази болест визира сега към 50 млн. души по целия свят, само че всяка година броят им се усилва и се чака до 2050 да надвиши 131 млн. души. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР