Британски компании доставяли на Русия ключово оборудване на стойност над

...
Британски компании доставяли на Русия ключово оборудване на стойност над
Коментари Харесай

Британците предоставиха на Русия ключово оборудване за над $100 млн. за една година

Британски компании доставяли на Русия основно съоръжение на стойност над 100 милиона $ годишно. Това са машини за БЛА, полупроводници и компютърни съставни елементи. 

Подробностите бяха обявени от The Times. Голям брой артикули, създадени във Англия, косвено влезнали в Руската федерация. Всичко това се доставяло посредством китайски, хонконгски или турски компании.

Стоки на стойност към 15 милиона $ са изпратени в Русия непосредствено от английски хранилища. Участвали няколко снабдители.

Шотландският производител на полупроводници FTDI е измежду тези, които са нараснали износа за Русия. Компанията, както се показва в отчета, е доставяла микросхеми за бронирани машини на съветските войски. Миналата година този съответен снабдител даде на Москва съставни елементи на стойност 1,5 милиона $, до момента в който през 2022 година тази сума беше единствено 500 хиляди $.

Въпреки сходни доставки като цяло можем да приказваме за внезапен спад на английския експорт за Русия по отношение на миналата година. По това време основни съставни елементи на стойност към $770 милиона бяха изнесени от Англия в Руската федерация. Заслужава да се означи, че единствено 28 съставния елемент с английски генезис бяха открити в съветските оръжия, до момента в който броят на съставените елементи с американски генезис беше повече от 2 хиляди единици. Самата Русия не може да създаде доста от тях.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР