Британски изследователи установиха, че Елизабет Първа - един от най-популярните

...
Британски изследователи установиха, че Елизабет Първа - един от най-популярните
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Първа е превела труд на Тацит на английски език

Британски откриватели откриха, че Елизабет Първа - един от най-популярните британски монарси, е превела от латински на британски език труд на Тацит за политиката, измяната и покварата на римския хайлайф, заяви Ройтерс.

Преводът от 16-век на първата книга от " Анали " на Тацит е написан красиво на ръка.

Специалистите са открили, че Елизабет Първа е написала текста, откакто са анализирали по какъв начин са изписани буквите, стила й и типа на употребяваната хартия.

" Ръкописният превод на " Анали " от Тацит, който се съхранява в библиотеката на двореца " Ламбет ", е дело на Елизабет Първа ", написа Джон-Марк Фило в сп. " Ривю ъв инглиш стъдис " (Преглед на проучванията на британския език).

" Е лизабет много се старае, с цел да резервира наситеността на прозата на Тацит и прословутата му сбитост . Тя следва контурите на латинския синтаксис удивително безрезервно, даже с риск смисълът на британски да е неразбираем ".

Като историк на римската империя, Тацит разказва Тиберий и Нерон като тирани и споделя за покварата и корупцията на управниците.-->

Елизабет Първа е имала неспокойно детство, белязано от изпадането на майка й в недружелюбност и гибелта й. Тя е била преследвана от полусестра си Мария Първа Тюдор, преди да се възкачи на престола на 25 години. Управлявала е от 1558 година до 1603 година, като отблъсква опита на Испания да завладее Англия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР