Британски фермери изкараха тракторите си пред парламента на Великобритания в

...
Британски фермери изкараха тракторите си пред парламента на Великобритания в
Коментари Харесай

Фермерите във Великобритания протестираха с трактори пред парламента

Британски фермери изкараха тракторите си пред Народното събрание на Англия в центъра на Лондон, с цел да стачкуват против комерсиалните съглашения след Брекзит, които съгласно тях заплашват производството на храни.


Около 100 трактора от цялата страна се събраха в Уестминстър, където надуха клаксоните си и издигнаха лозунги, измежду които " Подкрепете английските фермери " и " Брекзит е злополука ".

" Стига към този момент ", съобщи пред Агенция Франс Прес организаторката Лиз Уебстър от организацията " Спасете английското земеделие ", като осъди обвиняванията за " фалшив " импорт, който " подбива " английските артикули.

Англия подписа няколко търговски съглашения, откогато напусна Европейския съюз при започване на 2020 година, откакто британците гласоподаваха за излизане от блока на референдум четири години по-рано.

Фермерите настояват, че някои от покупко-продажбите и неналичието на инспекции на вноса разрешават във Англия да влизат храни с по-лошо качество от страни с по-малко строги правила.

Те прибавят, че политиката в Англия да се заплаща на земеделските стопани за основаване на местообитания по екологични аргументи е лишила земя от производството на храни.

През последните месеци спорадично се организираха няколко демонстрации против селскостопанската политика на консервативното държавно управление, което е на власт от 14 години, след Брекзит.

Британското селско стопанство обезпечава към 60 % от храната, употребявана в Обединеното кралство, само че фермерите се притесняват, че този дял понижава.

Те също по този начин споделят, че страдат от възходящите разноски и дефицита на сезонни служащи, доста от които са чужденци и чието наемане е по-трудно след Брекзит.

Министър-председателят Риши Сунак даде обещание да поддържа английските фермери, когато предишния месец съобщи пред конференцията на Националния фермерски съюз, че " продоволствената сигурност на нацията " е " жизненоважна част от нашата национална сигурност ".

Торите изостават доста от главната опозиционна Лейбъристка партия в изследванията на публичното мнение, защото общите избори се обрисуват по-късно тази година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР