Британската външна министърка в оставка пише в материал, публикуван във

...
Британската външна министърка в оставка пише в материал, публикуван във
Коментари Харесай

Елизабет Тръс: Готова съм с план за справяне с енергийната криза във Великобритания

Британската външна министърка в оставка написа в материал, оповестен във в. " Дейли телеграф ", че в случай че на следващия ден завоюва изборите за водач на Консервативната партия и министър председател на Англия, тя ще показа проект за незабавни дейности за излаз от енергийната рецесия още през първата седмица от встъпването си в служба.

" Трябва да вземем сложни решения, с които да подсигуряваме, че няма да изпадаме в сходно състояние всяка есен и всяка зима ", декларира Тръс и добавя, че предприемането на обособени ограничения за краткотрайно избавяне на икономическата обстановка не е допустим за нея вид.

Друга мярка, която тя има намерение да предприеме, в случай че завоюва лидерския пост, е назначението на съвет от стопански съветници, " икономисти на международно равнище ", които да оказват помощ на държавното управление да построи ясна визия за това накъде върви международната стопанска система.

В коментар по тематиката " Дейли телеграф " отбелязва, че съставянето на сходен екип би се възприело като ранен сигнал за неведнъж обявяваните от нея планове, че ще се бори с " ортодоксалния метод " на министерството на финансите, който, по думите ѝ, е довел до увеличението на налозите и до прекомерно огромно парично предложение.

В края на август английският държавен регулатор на пазара на газ и електрическа енергия " Офджем " заяви, представен от Ройтерс, че от октомври цената на силата за потребителите във Англия ще се увеличи с 80,06 %.

При сходно покачване междинната годишна сметка на семействата за сила ще скочи от 1971 бр. лири до 3549 бр. лири (4205,54 евро), като това ще засегне 24 милиона семейства в Англия, Шотландия и Уелс, означи тогава организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР