Британската външна министърка в оставка Елизабет Тръс пише в материал,

...
Британската външна министърка в оставка Елизабет Тръс пише в материал,
Коментари Харесай

Тръс е готова с план за незабавни действия за енергийната криза

Британската външна министърка в оставка Елизабет Тръс написа в материал, оповестен във в. " Дейли телеграф ", че в случай че на следващия ден завоюва изборите за водач на Консервативната партия и министър председател на Англия, тя ще показа проект за незабавни дейности за излаз от енергийната рецесия още през първата седмица от встъпването си в служба. 

" Трябва да вземем сложни решения, с които да подсигуряваме, че няма да изпадаме в сходно състояние всяка есен и всяка зима ", декларира Тръс и добавя, че предприемането на обособени ограничения за краткотрайно избавяне на икономическата обстановка не е допустим за нея вид.  

Друга мярка, която тя има намерение да предприеме, в случай че завоюва лидерския пост, е назначението на съвет от " икономисти на международно равнище ", които да оказват помощ на държавното управление да построи ясна визия за това накъде върви международната стопанска система.

В коментар по тематиката " Дейли телеграф " отбелязва, че съставянето на сходен екип би се възприело като ранен сигнал за неведнъж обявяваните от нея планове, че ще се бори с " ортодоксалния метод " на министерството на финансите, който, по думите ѝ, е довел до увеличението на налозите и до прекомерно огромно парично предложение.

В края на август английският държавен регулатор на пазара на газ и електрическа енергия " Офджем " заяви, представен от Ройтерс, че от октомври цената на силата за потребителите във Англия ще се увеличи с 80,06 %.

При сходно покачване междинната годишна сметка на семействата за сила ще скочи от 1971 паунда до 3549 паунда (4205,54 евро), като това ще засегне 24 милиона семейства в Англия, Шотландия и Уелс, означи тогава агенцията.  

Англия ще се снабди с нов министър председател идната седмица и това ще е или досегашната министърка на външните работи Лиз Тръс, или досегашният министър на финансите Риши Сунак, съобщи Ройтерс. Ето по какъв начин ще протече промяната във властта.

Утре, на 5 септември, в 11,30 по Гринуич, ще бъде разгласен резултатът от гласуването за нов водач на Консервативната партия. Гласува членската маса на партията по пощата. Новият водач става и нов министър председател на мястото на  Борис Джонсън.

След оповестяването на резултатите, във вторник, на 6 септември, традицията ще бъде нарушена и вместо в Бъкингамския замък, английската кралица Елизабет Втора ще одобри и назначи за министър председател новия водач на Консерваторите в замъка Балморал в Шотландия. Това се постанова заради нейни епизодични проблеми с напредването, поради които тя няма да пътува до Лондон.

Преди това обаче се чака Джонсън да направи изказване пред " Даунинг стрийт 10 ", а след това той също ще пътува до Шотландия, с цел да връчи оставката си на кралицата, което ще стане по обед. След това новият закостенял водач ще има среща с кралицата, която ще изиска от него да сформира кабинет. После новоназначеният министър председател ще се върне назад в Лондон, с цел да произнесе тирада пред " Даунинг стрийт 10 " и да разгласи по-късно състава на кабинета си. 

Първото съвещание на новото държавно управление ще бъде в сряда. После новият министър председател ще отиде в Камарата на общините за първи парламентарен надзор.

През властването на кралица Елизабет Втора са се сменили 14 министър председатели, напомня Ройтерс.

Същевременно през днешния ден някогашен консултант на Джонсън - Едуард Листър, който беше шеф на личния състав на " Даунинг стрийт 10 " в интервала 2020-2021 година съобщи пред телевизия " Скай нюз ", че Джонсън не трябва да бъде отписван от политическия живот, съобщи Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР