Британската традиция да се използват отделни лоялни индийци в европейски

...
Британската традиция да се използват отделни лоялни индийци в европейски
Коментари Харесай

Великият комбинатор Риши Сунак като Зицпредседател Фунта

Британската традиция да се употребяват обособени лоялни индийци в европейски конфликти от името и в полза на Англия има дълги корени.

Риши Сунак, като министър-председател на Англия, провокира доста злословия и прогнози, че британците в този момент ще привлекат Индия в своята сфера на въздействие посредством този троянски кон.

При неналичието на съществени военни и финансови козове за Голямата игра, Обединеното кралство се пробва да " включи връзките " колкото е допустимо повече, работейки посредством диаспорите, чиито членове са изборно интегрирани в английския истаблишмънт.

Трябва да се каже, че английската традиция да се употребяват обособени лоялни индийци в европейските конфликти от името и в полза на Англия има вековни корени.

Дори през Първата международна война индийските сътрудници са употребявани като секрети договарящи с представители на Германия. Били са разисквани и въпросите за взаимна работа против Русия.

Тогава това беше преференциално: при положение на приключване на информация постоянно можеше да се каже, че това не е Англия, а обособени индийски радикали от колониите, плетящи интриги против Лондон.

Сега няма потребност от такава интрига. Отделни индийски представители са тясно вплетени в английския истаблишмънт. Риши Сунак е нещо като хонконгския китаец. Междинна етническа група, която нито е тясно обвързвана с историческата си татковина, нито е подвластна от поддръжката на метрополията.

Всъщност, когато вършиме прогнози за капацитета на Сунак да вкара Индия в английския дневен ред, би трябвало да имате поради три значими неща.

1. Сунак е роден в пакистанската част на Пенджаб. Това е страна, 40% от която е в Индия и 60% в Пакистан. За Индия, състояща се от доста субетнически групи, Пенджаб и Пакистан са дълбока външна страна на кръстовището на индуизма и исляма. Не всеки в Индия даже приказва хинди. Индия (както и Китай) е едно цяло единствено за европейците; за индийците техният субетнос и неговият акцент са преди всичко.

Каста Сунака (хатри) е чисто локална. Пенджабски ръководещи и служители. Привилегировани за Англия, те са разтворени в морето от други общности и не принадлежат към върха на ръководещата класа в Индия.

Много от тези субетнически групи даже не се считат за индийци. Повечето от тях въобще не знаеха, че в продължение на два века са били колония на Англия.

Фактът, че Лондон набира върховете на индийската ръководеща класа от няколко касти и райони, не дава надзор над цяла Индия. Сега подобен надзор няма. В това отношение Сунак няма да може да бъде авторитетна фигура.

2. Индийските националисти са доста мощни и в никакъв случай няма да позволен възобновяване на позициите на Англия. Суверенитетът на Индия е заветен за тях и откакто те са си разрешавали даже да лимитират Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики, то те, макар че почитат Англия за предишните културни въздействия, няма да се съгласят да следват в в нейното русло.

3. Съединените щати имат свои лични възгледи за Индия и затова английските проекти да впримчат Индия посредством Сунак са несъстоятелни. Ще има доста интриги, само че нищо няма да се промени. Съединени американски щати, Русия и Китай са по-важни за Индия от Англия.

Сунак там май по-скоро се възприема не като индиец, а като колаборационист. Въпреки комерсиалните и комерсиални фамилни връзки, военните и политиците на Индия няма да одобряват като собствен Сунак. За тях той е „ внедрен казак “.

В ръката на Англия обаче няма други карти и тя ще се опита да изиграе тази допустимо най-пълноценно. Сунак си остава чиновникът на английската ръководеща класа и единственото, което го отличава от предшествениците му, е усърдието и старанието.

Но не всички проблеми на Англия се вземат решение от тези качества на министър-председателите. Сунак може да попадне сред воденичните камъни на историята и да бъде халиф за час. Той схваща това доста добре и по тази причина ще остане на поста си толкоз дълго, колкото английските лордове имат потребност от етнически непознат персонаж в ролята на Зицпредседателя Фунт.

Когато времето му изтече, нито Англия, нито Индия ще имат потребност от него. Бъдещето не предвещава нищо положително за Англия в действителност при който и да е министър-председател.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР