Британската служба за рекламни стандарти подкрепи по-рано тази седмица оплаквания

...
Британската служба за рекламни стандарти подкрепи по-рано тази седмица оплаквания
Коментари Харесай

Великобритания забрани реклами на Фолксваген Голф и сирене Филаделфия заради сексистки послания

Британската работа за рекламни стандарти поддържа по-рано тази седмица недоволства против реклами на коли на Фолксваген (Volkswagen) и сирене Филаделфия (Philadelphia), възприети като сексистки, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

При рекламата на Фолксваген за електрически модел Голф (Golf) службата реши, че тя показва мъже, които се намират в невероятна среда и правят рисковани действия и дами, които наподобяват пасивни или ангажирани в стереотипна фамилна роля. Клипът демонстрира фрагменти на заспала жена, до момента в който мъжът изключва светлините в палатка, опъната на ръба на бездна, по-късно - двама мъже астронавти на галактически транспортен съд, мъж параатлет, който прави дълъг скок, а последната сцена е на жена, която седи на скамейка до детска количка, до момента в който край нея тихо минава електрически Голф.

Фолксваген отговори на обвиняванията с пояснение, че главното обръщение на рекламата е съсредоточено върху способността на човешкия дух да се приспособява към провокациите и измененията, налагани от събитията.

Според английската работа обаче рекламата директно опълчва стереотипни функции на мъжа и дамата по метод, който загатва, че те са свързани извънредно единствено с единия пол.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР