Британската прокуратура повдигна обвинение на петима български граждани в шпионаж

...
Британската прокуратура повдигна обвинение на петима български граждани в шпионаж
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение за руски шпионаж на петима българи във Великобритания

Британската прокуратура повдигна обвиняване на петима български жители в шпионаж в интерес на Русия. Teще бъдат упрекнати в скрит план за осъществяване на шпионаж, съобщи, базирайки се набританската Кралска прокуратура (CPS).

Трима мъже и две дами ще бъдат упрекнати в скрит план за събиране на информация, предопределена да бъде директно или индиректно потребна на врага за да се навреди на сигурността и ползите на английската страна.

Петимата български жители са арестувани в Обединеното кралство през февруари, напомня пресслужбата на Кралската държавна прокуратура по наказателни въпроси.

" 45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов, 31-годишната Катрин Иванова, 31-годишният Иван Стоянов и 29-годишната Ваня Габерова са упрекнати в скрит план за събиране на информация, която би била директно или индиректно потребна за неприятелска страна в интервала сред 30 август 2020 година и 8 февруари 2023 година, за да се навреди на сигурността и ползите на английската страна ", се споделя в изказването.

Прокуратурата прецизира, че преди този момент Русев, Джамбазов и Иванова са били упрекнати единствено в подправяне на публични документи, в това число паспорти и други документи за идентичност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР