Британската полиция разпитва двама мъже на 18 и 21 години

...
Британската полиция разпитва двама мъже на 18 и 21 години
Коментари Харесай

Арести и обиски за атентата в лондонското метро

Британската полиция разпитва двама мъже на 18 и 21 години по отношение на петъчния атентат с 30 ранени на метростанция в югозападен Лондон. Претърсени са и няколко адреса по отношение на арестите. Междувременно нивото на терористична опасност на Острова беше намалена с една степен от оптималната " сериозна " до " сериозна ". Властите приканиха хората да останат бдителни, само че не и тревожни.

 © Българска телеграфна агенция
21-годишният Яхия Фарух е единият арестуван за атентата на метростанция " Парсънс Грийн " в петък. Засечен е малко преди среднощ в събота в западното лондонско предградие Хаунслоу. Фарух е бил дете от приемно семейство, по отношение на ареста му е претърсен адрес в лондонското предградие Стануел, покрай летище " Хийтроу ".

По-рано на терминала за заминаващи на пристанището в Дувър е арестуван и 18 годишен мъж, сирак от Ирак, дошъл в Обединеното кралство на 15 след гибелта на родителите му. Според полицията двамата са обитавали дом в градчето Сънбъри край столицата. Собственици са стара фамилна двойка, които през 2010 е удостоена с Орден на Британската империя за полагани грижи към стотици деца, в това число бежанци.

Охранителни камери са запечатали човек, който напуща адреса в Сънбъри с плик от супермакрет, като потребления за бомбата, в петък сутринта, 90 минути преди детонацията във влака. По време на обиска близките здания са били евакуирани, а двамата притежатели са останали при другари. Съседи разказват 88-годишният Роналд Джоунс и 71-годишната му брачна половинка Пенелъпи като " стълбове на локалната общественост " и си спомнят, че неотдавна при тях са отседнали двама младежи на 18 и 22 години.

Табита Дженкинс - другарка на семейство Джоунс: В момента Рон и Пенелъпи имат единствено едно приемно дете, прелестен младеж. Не предизвикваше никакви съмнения. Беше учтив, деликатен към възрастните хора. Не знаеха нищо смущаващо за него.
Съобщава и за осъществен обиск на магазин за пилешки артикули в Лондон. Полицията има две седмици да повдигне обвинявания или да освободи обвинените.

 Яхия Фарух е името на единия обвинен за атентат в метрото в Лондон Яхия Фарух е името на единия обвинен за атентат в метрото в Лондон
Британските медии узнаха името на единия от двамата обвинени по отношение на бомбения атентат в лондонското метро в петък, заяви ТАСС. Както заяви д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР