Британската писателка Дж. К. Роулинг излиза с нова книга тази

...
Британската писателка Дж. К. Роулинг излиза с нова книга тази
Коментари Харесай

Коледното прасе: Дж. К. Роулинг издава нова детска книга

Британската писателка Дж. К. Роулинг излиза с нова книга тази есен – празнична детска история с напълно нови герои. Тя заяви във вторник, че книгата ѝ " Коледното прасе ", в който се споделя за момченце на има Джак и изчезналата му обичаната му играчка (плюшено прасе) – ще излезе на 12 октомври.

" Джак обича детската си играчка прасенце. То постоянно е било до него, в положително и зло ", четем за новата приказка, разказана на уеб страницата на писателката " Една Коледа се случва нещо извънредно – прасенцето изчезва. Но нощта на Коледа е нощ на чудеса, нощ, в която всички неща се съживяват, в това число играчките. И новата играчка на Джак, Коледното прасе, което би трябвало да замести изгубената му играчка, има самоуверен проект – дружно те ще се насочат на магическо странствуване и ще спасят най-хубавия другар, който Джак в миналото е имал. "

Роулинг е най-известна с приказната история " Хари Потър ", която пожъна необикновен триумф по целия свят. След това тя стартира да издава книги за възрастни. През 2012 година тя разгласява романа " Вакантен пост ", който е напълно друг от магьосническите романите за Хари потър. През 2013 година авторката започва престъпната поредност за Корморан Страйк под псевдонима Дж. К. Голбрайт.

През 2020 година тя издаде още една детска книга – " Икабог ", писана още преди завършването на поредицата " Хари Потър ". Роулинг не е възнамерявала да я разгласява, само че предходната година е решила да направи това, с цел да разсее децата, затворени по домовете си поради ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР