Британската марка Jaguar разшири серията F-Pace за моделната 2023 година

...
Британската марка Jaguar разшири серията F-Pace за моделната 2023 година
Коментари Харесай

Jaguar 400 Sport и 300 Sport с нови шестцилиндрови мотори

Британската марка Jaguar разшири серията F-Pace за моделната 2023 година с нови шестцилиндрови мотори за разновидностите 400 Sport и 300 Sport. Освен това при тях клиентите могат да употребяват преимуществата на интуитивното гласово ръководство с гласовото ръководство на Alexa, което е общоприетоо за всички модели и е обвързвано с информационно-развлекателната система "Pivi Pro ".
F-Pace 400 Sport и 300 Sport се задвижват извънредно от усъвършенстваните шестцилиндрови бензинови и дизелови мотори Ingenium, надлежно – всеки допълнен от мека хибридна система, повишаваща успеваемостта.

Новите 21-инчови джанти в черен емайл, опционалният Black Pack, тъмните стъкла от B-колоната и релсите на покрива също в емайл черно вършат новите спортни модели изпъкващи образно. Седалките, тапицирани с кожа Windsor, са акцент в просторния и първокласен интериор.

„ Разработването на новите модели 300 Sport и 400 Sport ни даде опцията тънко да подчертаем уверения и фокусиран дизайн на F-Pace и да реализираме още по-силно наличие на пътя “ - споделя дизайндиректорът Адам Хатън - „ В същото време красивите, изключителни материали – в това число кожа Windsor, първокачествен велур и деликатно направени фурнири – вършат интериора още по-луксозен. Заедно с тихата и безпроблемна работа на шестцилиндровите мотори, новите версии на модела трансфораха всяко пътешестване в особено преживяване. ”

400 Sport се задвижва от 3,0-литровия, редови, шестцилиндров MHEV бензинов мотор Ingenium с 294 кВтW/400 к.с. и оптимален въртящ миг от 550 Нм. Той употребява електрически задвижван турбокомпресор в композиция с турбокомпресор с двойна серпантина, безстепенно контролиране на повдигането на смукателния клапан и 250 бара непосредствено впръскване, с цел да задвижи 400 Sport от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди, а оптималната му скорост е лимитирана на 250 км/ч.

Системата MHEV употребява генератор на ремъчен запалител, ситуиран в двигателното поделение, с цел да съхранява сила, която другояче би била изгубена при прекъсване или втурване. Тя се съхранява в 48-Волтова литиево-йонна батерия, прибрана под пода на багажника и обезпечава един тип турбо резултат при бързо ускорение с помощта на рециркулираната сила и по този метод също по този начин разрешава по-плавна, по-тиха и по-отзивчива функционалност за спиране/стартиране.

Шестцилиндровият дизел в настройка MHEV предлага мощ от 221 квт/300 к.с. и оптимален въртящ миг от 650 Нм. 300 Sport форсира до 100 км/ч за 6,4 секунди и реализира оптималната скорост от 230 км/ч. Благодарение на MHEV, излъчванията на CO2 са 183 г/км, а разходът на гориво е 6,9 л/100 км.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР