Британската легенда в бяганията на писта Мо Фара се оттегли

...
Британската легенда в бяганията на писта Мо Фара се оттегли
Коментари Харесай

Жалко! Мо Фара се отказа от участие на Лондонския маратон

Британската легенда в бяганията на писта Мо Фара се отдръпна от присъединяване на Лондонския маратон в неделя, базирайки се на пострадване на дясното бедро. Това щеше да бъде първото му съревнование в класическата отдалеченост от близо две години.

Фара, който завоюва златните медали на 5000 и 10 000 метра на Олимпийските игри през 2012 година и 2016 година, сподели, че се надява “да се върне там “ идващия април, когато Лондонският маратон се завръща към обичайния си месец, откакто Коронавирус го реалокира на есента за три поредни години. Фара навършва 40 години на 23 март.

“Тренирах в действителност интензивно през последните няколко месеца и се върнах в добра форма и се усещах много оптимистично за това, че мога да покажа положително показване. През последните 10 дни обаче усещах болежка и стягане в дясното бедро. Имах обстойни физиотерапии и лекуване и направих всичко допустимо, с цел да бъда на стартовата линия, само че не се усъвършенства задоволително, с цел да се състезавам в неделя ”, показа Фара в известия до медиите.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР