Британската кралица Елизабет Втора откри вчера паметна плоча с тайно

...
Британската кралица Елизабет Втора откри вчера паметна плоча с тайно
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора откри паметна плоча с тайно послание

Британската кралица Елизабет Втора откри през вчерашния ден паметна плоча с скрито обръщение при посещаване в първичния дом на Центъра за държавни връзки (ЦПК) по случай стогодишнината на разследващата работа , съобщи Ройтерс.
 Gulliver/Getty Images
Кралицата се срещна с дами от две генерации в света на киберсигурността, както и с внуците на първия началник на разследващата работа Аластър Денистън.

Центърът за държавни връзки е една от трите разследващи служби на Англия наред с МИ5 и МИ6. Създадена е през 1919 година под първичното име Правителствена школа за шифроване и шифриране (ПШКШ) . Прикриващото име Център за държавни връзки е обещано през 1939 година, с цел да се маскира тайната активност на службата в електронното подслушване.
 Gulliver/Getty Images-->
Церемонията по откриването на паметната плоча се състоя в " Уотъргейт хаус " - тогавашно свръхсекретно място покрай " Чаринг крос " в центъра на Лондон , където е бил първичният дом на разследващата работа сред 1919 и 1921 година
 Gulliver/Getty Images
След това централата й се реалокира на " Куинс гейт " в лондонския квартал " Кенсингтън ", след това в " Блечли парк " северно от Лондон, а в този момент е в Челтнъм, Западна Англия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР