Британската кралица Елизабет Втора отбеляза 75-ата годишнина от капитулацията на

...
Британската кралица Елизабет Втора отбеляза 75-ата годишнина от капитулацията на
Коментари Харесай

Елизабет Втора отбеляза 75-ата годишнина от капитулацията на Япония през Втората световна война

Британската кралица Елизабет Втора означи 75-ата годишнина от капитулацията на Япония през Втората международна война, заяви Българска телеграфна агенция.

Сраженията в Азиатско-Тихоокеанския район през Втората международна война не престават няколко месеца след капитулацията на нацистка Германия през май 1945 година.

Япония показва желанието си да капитулира на 15 август 1945 година след американските атомни бомбардировки на Хирошима и Нагасаки. Елизабет, която е на 94 години, съобщи, че в никакъв случай няма да не помни възприятието на голямо облекчение в края на войната.

"На фона на насладата от края на спора ние си спомняхме, както си спомняме през днешния ден, цената, платена от мнозина. Принц Филип и аз се причисляваме към многото хора по света, които показват благодарността си към мъжете и дамите на Общността, към Съюзните народи, които се сражаваха толкоз самоуверено, с цел да подсигуряват свободите, на които се радваме през днешния ден ", посочи кралицата.

Елизабет, която е госпожица, когато избухва войната, се научава да кара военни камиони и става монтьор, до момента в който служи в женската Помощна териториална работа по време на войната. Тя е в Бъкингамския замък, когато той е бомбардиран през септември 1940 година.

Съпругът на кралицата, принц Филип, който е на 99 години, служи в английския флот през войната и е на борда на английски боен транспортен съд в Токийския залив, когато е подписана капитулацията на Япония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР