Британската кралица Елизабет очарова холивудските сценаристи и актьори по време

...
Британската кралица Елизабет очарова холивудските сценаристи и актьори по време
Коментари Харесай

Холивуд прегърна - но и се майтапеше - с кралица Елизабет: от Короната до Семейство Симпсън

Британската кралица Елизабет очарова холивудските сценаристи и артисти по време на седемте си десетилетия на трона и беше показана на екрана в печелещи награди драми, и даже в американското комедийно шоу " Сатърдей найт лайв ", съобщи Ройтерс.

Кралицата, която умря през вчерашния ден на 96-годишна възраст, беше в центъра на  телевизионния сериал на Нетфликс " Короната ", който завоюва премия " Еми ".

Клеър Фой завоюва две награди " Еми " и " Златен глобус " за ролята си като Елизабет на млади години, която ненадейно става кралица на 27-годишна възраст.

В идващите сезони в ролята се превъплъщава Оливия Колман, а в петата част, която ще има дебют през ноември, в облика се вживявя Имелда Стаунтън.

Когато Фой завоюва " Златен глобус " през 2017 година, тя благодари на  няколко " изключителни дами ", в това число на кралица Елизабет.



" Тя е в центъра на света през последните 63 години и мисля, че светът би могъл да се оправи единствено с още няколко дами в центъра му, в случай че питате мен ", сподели Фой.



Британската актриса Хелън Мирън получи " Оскар " за ролята на Елизабет във кино лентата " Кралицата " от 2006 година, който се концентрира върху реакцията на монарха на непредвидената гибел на принцеса Даяна.

Кралица Елизабет е завладяваща тематика, тъй като тя играе роля в огромни международни събития и тъй като историята на нейния живот има " доста човешки детайл ", споделя основната редакторка на списание " Пийпъл " Уенди Ногъл.

" Всички можем да забележим слабостите в личните си фамилии ", споделя Ногъл. " Можем да разберем какво е, когато имаш някои напрежения и разправии, а върху тях се наслагва искра, кралска власт и дълг, и това е завладяваща история. "

Не цялото екранно време на кралицата е било в съществени драми.

Анимационната комедия " Семейство Симпсън " я е присъединила в няколко епизода през 33-те си сезона.

Ванеса Редгрейв озвучава кралица Елизабет в един от филмите на Пиксар " Колите ", когато монархът - появяващ се като първокласен автомобил с корона – стои отпред на съревнование в Лондон.

А комикът Фред Армисен взе на майтап кралицата в няколко скеча в предаването " Сатърдей найт лайв ", в това число в един, в който измислената кралица споделя на действителния Елтън Джон да не свири неговите " гадни " песни на кралска женитба.

Ногъл съобщи, че чака повече облици на кралица Елизабет на огромния и дребния екран.

" Има толкоз доста неща, които би трябвало да се отразят ", сподели тя. " Има доста от този свят, което хората не виждат. И по тази причина мисля, че когато хората усещат, че могат да влязат сред стените на двореца, ние сме очаровани и желаеме да знаем. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР