Британската компания Cambridge Analytica, чието име нашумя след грандиозен скандал

...
Британската компания Cambridge Analytica, чието име нашумя след грандиозен скандал
Коментари Харесай

Cambridge Analytica започна процедура по несъстоятелност

Британската компания Cambridge Analytica, чието име нашумя след величествен скандал по отношение на неприкосновеността на персоналните данни в обществената мрежа Фейсбук, разгласи, че стартира процедура по неплатежоспособност и " неотложно стопира всички свои интервенции ".
Cambridge Analytica и компанията-майка SCL започнаха процедура по неплатежоспособност във Англия, се споделя в публично известие на компанията, които беше оповестено на интернет уеб страницата ѝ. Скоро ще бъде открита процедура по неплатежоспособност на сдружението и в Съединени американски щати.
Припомняме, че компанията беше упрекната, че е събрала и употребила без позволение персонални данни на близо 90 млн. консуматори на Фейсбук. След това английската компания е работила за предизборната акция на сегашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. В своето публично официално съобщение Cambridge Analytica назовава това " злостни обвинявания ", като защитната теза е, че те са нанесли безвъзвратен удар по репутацията ѝ. Освен това се показва, че специфичен представител на английските управляващи организира следствие, с цел да потвърди " несъстоятелността " на обвиняванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР