Британската Камара на общините подкрепи тази нощ Законопроекта за отмяна

...
Британската Камара на общините подкрепи тази нощ Законопроекта за отмяна
Коментари Харесай

Гигантска стъпка към Брекзит

Британската Камара на общините поддържа тази нощ Законопроекта за анулация на европейското законодателство с 326 гласа "За " против 290 "Против ". Така законопроектът преодоля първото си огромно затруднение в Народното събрание, само че доста депутати дадоха обещание да внесат промени в него, преди той да стане закон, заяви Военновъздушни сили.

Целта на законопроекта е хиляди закони и регулации на Европейски Съюз да се трансформират в закони на Обединеното кралство, когато то напусне Европейски Съюз през 2019 година Това е належащо, споделят консерваторите, с цел да не се избегне безпорядък след Брекзита.

Но опозиционните депутати, подкрепени и от някои консерватори, обявиха, че ще се опитат да внесат промени в законопроекта на идващия стадий, когато текстът му бъде обсъждан в детайли преди окончателното гласоподаване, защото съгласно тях той дава прекомерно огромни права на държавното управление да трансформира закони.

Лейбъристите се пробваха да блокират процеса на разискването на законопроекта, призовавайки държавното управление да направи някои отстъпки, само че след траяли повече от осем часа диспути, депутатите отхвърлиха поправките.



Сега законопроектът, който ще стане един от най-важните конституционно значими законодателни актове в английската история, отива за разискване в комисиите на Камарата на общините. Очаква се този развой да продължи не по-малко от седмица и е допустимо да стартира едвам през октомври, съобщи ТАСС.

После следва трето, заключително четене в долната камара и откакто бъде признат, ще отиде за разглеждане от горната камара Камарата на лордовете. Там следва аналогична процедура с три четения. Проектът ще получи статут на закон, откакто двете камари съгласуват дефинитивно текста и той бъде утвърден от кралица Елизабет Втора.



Премиерът Тереза Мей приветства гласуването в Народното събрание, с което бе подсилен законопроектът за спиране на връзките с Европейски Съюз, като съобщи, че решението на депутатите значи, че в този момент Лондон може да продължи с договарянията, стъпил "на здрави основи ", съобщи Reuters.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР