Британската икономика се е свила с внушителните 11% през пандемичната

...
Британската икономика се е свила с внушителните 11% през пандемичната
Коментари Харесай

COVID е върнал британската икономика три века назад

Британската стопанска система се е свила с внушителните 11% през пандемичната 2020 година, което е най-големият спад в кралството от 1709 година насам. Това сочат обновените публични данни на английската статистика (ONS), съгласно които сривът е най-значителният от три века насам и е подбуден от тежестта на пандемията. Свиването е и по-сериозно от това във всяка друга огромна стопанска система.

Първоначалните оценки на националната статистика допускаха, че спадът през 2020 година е най-големият от така наречен „ Голяма зима “ през 1709 година, само че въпреки всичко по-малък от 11%. Впоследствие ONS преразгледа данните и сви икономическите вреди до спад от единствено 9.3% – най-големият от Първата международна война насам. Сега втората проверка на статистиката демонстрира, че спадът е по-голям от всички предходни оценки на ONS.

Дори преди настоящите проверки икономическият спад на Англия бе най-значителният измежду страните от Г-7. Новите данни в този момент го вършат по-голям даже и от този на Испания, която записва 10.8% стесняване на брутния вътрешен артикул. ONS обаче предизвести да се внимава с директните съпоставения с други страни, защото множеството – като се изключи Съединените щати – към момента не са подхванали същия вид задълбочени проверки като Англия.

Ревизията надолу отразява по-ниския принос от опазването на здравето и търговията на дребно, в сравнение с се смяташе преди.

Здравната работа е изправена пред по-високи разноски, в сравнение с в началото изчислихме, което значи, че общият ѝ принос към стопанската система е по-нисък “, сподели статистикът на ONS Крейг Макларън.

Икономиката на Англия се разшири внезапно предходната година и възвърне равнищата си отпреди пандемията през ноември 2021 година Но бързо възходящата инфлация кара Bank of England да предвижда ново изпадане в криза по-късно тази година.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР