Британската група „Колдплей“ се ангажира да бъде възможно най-устойчива и

...
Британската група „Колдплей“ се ангажира да бъде възможно най-устойчива и
Коментари Харесай

Колдплей“ намалява собствения си въглероден отпечатък на „зелено“ турне

Британската група „ Колдплей “ се ангажира да бъде допустимо най-устойчива и нисковъглеродна на международното си турне, като понижи въглеродния си отпечатък с 50 %, заяви Асошиейтед прес, осведоми Българска телеграфна агенция

За екологичната си задача музикантите инсталираха кинетична платформа за генериране на сила и стационарни колела, като насърчиха почитателите си да танцуват и по този начин да оказват помощ за зареждане на апаратурата за шоуто им.

Велосипедите, най-малко 15, могат да произведат приблизително 200 вата сила, уловена в специфични акумулатори, посредством които се зареждат детайли от шоуто.

Всеки кинетичен дансинг побира десетки хора и генерира мощна сила. Групата даже провежда съревнование преди шоуто, с цел да избере групата почитатели, която да „ създава “ най-вече сила, танцуваща на „ Jump Around “ на „ Хаус ъф Пейн “.

Често се разяснява, че почитателите на концертите онлайн зареждат групата. от „ Колдплей “ желаят безусловно да употребяват това.

Басистът на бандата Гай Бериман разяснява: „ Това е доста занимателно и дава опция да се направи нещо потребно за околната среда “.

„ Колдплей “ не просто дава обещание да понижи личния си въглероден отпечатък, само че и основава тласъци за публиката си. Например гратис приложение за почитателите, което пресмята и класира другите благоприятни условия за пътешестване до мястото на концерта - кола, публичен превоз, такси, велосипед или трен. В взаимозависимост от избора, има и съответна премия за тези, които предпочетат най-екологичния превоз. Групата се надява да провежда и безвъзмезден публичен транспорт за концертите си в Америка и Европа.

Според изследване на „ Лайв Нейшън “, 82 % от феновете на концертите онлайн се стремят да поддържат екологично резистентен метод на живот.

„ Да бъдеш „ зелен “ не е самобичуване. Това е добър бизнес модел и ние желаеме да покажем тъкмо него “, разяснява вокалистът на „ Колдплей “ Крис Мартин.

Членовете на групата възнамеряват да сведат до най-малко и полетите си със аероплан. Чартърите ще бъдат избягвани, за сметка на пътешестване с трен или електрически транспортни средства, когато това е допустимо. Камионите с инсталация ще употребяват различни горива като хидротретирано растително масло.

На сцената на турнето им се употребява рециклирана стомана. Групата се надява да разгърне първата в света батерийна система за турне, основана от 40 модифицирани и рециклируеми акумулатори за електрически коли. Надеждата е цялото шоу да се зарежда от акумулатори.

Биоразградими конфети, компостируеми ленти за китки за публиката, потребление на слънчеви панели и генератор, захранван от растително масло, също са част от новата еко задача на „ Колдплей “.

Примерът на рок бандата е инфекциозен и за сътрудниците им.

Били Айлиш даде обещание да отстрани повече от 35 000 бутилки вода за еднократна приложимост от турнето си и да бъде предлагана единствено вегетарианска храна зад кулисите.

Групата „ Масив Атак “ пътува с трен, а брандираните продукти на Оливия Родриго са боядисани с безвредна багра и са основани от 100% органически памук. Хари Стайлс провежда за тура си център за преработване на акумулатори и подари неизползваните хотелски тоалетни такъми на приюти.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР