Британската енергийна компания EnQuest въвежда две офшорни находища в експлоатация,

...
Британската енергийна компания EnQuest въвежда две офшорни находища в експлоатация,
Коментари Харесай

Британска компания иска да започне най-големия добив на петрол в Северно море за последните 20 години

Британската енергийна компания EnQuest вкарва две офшорни залежи в употреба, като задачата е да създава 500 милиона барела нефт.

Енергийна компания от Обединеното кралство възнамерява да стартира сондиране за нефт в Северно море, което чака да бъде най-големият рандеман на нефт там през последните 20 години, заяви Euronews.

Наскоро тя получи лиценз за сондажи в Северно море. Решението беше спорно откакто подцени предизвестията на учени и Организация на обединените нации, призоваващи страните да спрат създаването на нови запаси от изкопаеми горива, на фона на изменението на климата.

За петролното находище на Equinor Rosebank в Северно море беше обещано предишния септември зелена светлина за сондиране за предстоящите 350 милиона барела нефт.

Дъщерното сдружение на EnQuest- EnQuest Heather, през февруари лиценз, който беше измежду 24-те нови, получили зелена светлина.
 Колко да чакаме да нарастне бензинът при 100 $ за барел нефт?
Колко да чакаме да нарастне бензинът при 100 $ за барел нефт?

Зареждането през лятото евентуално ще ни излезе " по-солено "

Въпреки, че енергийните компании са под напън да понижат производството на нефт и газ и да усилят вложенията във възобновими източници, основният изпълнителен шеф на Shell Wael Sawan неотдавна разяснява, че светът към момента " обезверено се нуждае от нефт и газ ". Развитието на планове за възобновима сила изостава.

Международната организация по енергетика пък предвижда, че търсенето на нефт би трябвало да се срине с три четвърти през идващите три десетилетия, с цел да доближи чисто нула до 2050 година

Правителството на Обединеното кралство твърди, че страната " към момента разчита на нефт и газ за множеството си енергийни потребности ".

По калкулации на държавното управление на Обединеното кралство щ, новите лицензи за петрол и газ ще оказват помощ за обезпечаването на 200 000 работни места и милиарди данъчни приходи и страната би трябвало да бъде прагматична при прехода си към нулеви излъчвания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР