Британската благотворителна организация Help Musicians UK оповести резултатите от проучване,

...
Британската благотворителна организация Help Musicians UK оповести резултатите от проучване,
Коментари Харесай

Неочаквано! Музиката е опасна и може да ни разболее

Британската благотворителна организация Help Musicians UK оповести резултатите от изследване, поръчано от нея и осъществено от University of Westminster. То е и най-мащабното сходно изследване, извършено измежду 2200 музиканти и ръководено от университетските експерти Сали-Ан Грос и доктор Джордж Мъсгрейв.Темата на проучването е пределно ясна – „ Възможно ли е музиката да ни разболее? “,
Ясният отговор е – „ Да, несъмнено “. Сред главните заключения е, че музикантите е три пъти по-вероятно да страдат от меланхолия в съпоставяне със средностатистическите английски жители, написа vesti.bg.
Причина за това са най-много непрекъснатите терзания за пари, непрекъснатата промяна на работа, с цел да може музикантите да пътуват на турнета, затруднените контакти със фамилията и интимния сътрудник.
„ Това проучване ни оказва помощ да разберем комплицираната връзка сред изискванията на работа на музикантите и тяхното психологично здраве “, изясняват създателите на проучването Грос и Мъсгрейв.
Вследствие от тревожните изводи от проучването, Help Musicians UK ще започва програмата Music Minds Matter, включваща 24-часова гореща линия за здравна помощ на музиканти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР