Британската академия за филмово изкуство връчи отличията на най-добрите продукции

...
Британската академия за филмово изкуство връчи отличията на най-добрите продукции
Коментари Харесай

„На Западния фронт нищо ново“ е големият победител на наградите БАФТА

Британската академия за кино изкуство връчи оценките на най-хубавите продукции за миналата година. Елитът на киноиндустрията се събра за звездната гала в Лондон.

Филмът на режисьора Едуард Бергер „ На Западния фронт нищо ново “ е огромният победител на премиите БАФТА. Лентата завоюва 7 статуетки, като бе избрана и за филм на 2023 година

 
Германоезичен филм получи толкоз доста номинации. Да спечелим тъкмо този приз е необикновено. „ На Западния фронт нищо ново “ е филм, който споделя историята на млад мъж, който отива на война, откакто става жертва на крайнодясна националистическа агитация. Той си мисли, че това е премеждие. Войната е всичко друго, само че не и премеждие.
Малте Грунерт, продуцент

Другите два кино лентата, които се подредиха на челните места с по 4 статуетки са „ Бандите от Инишерин “ и „ Елвис “. Именно тези филми бяха отличени и на премиите „ Златен Глобус “ предишния месец и са любимци за Оскарите на 13 март.

 
Толкова се вълнувам, че нашият филм бе отличен по този метод и че публиката го харесва. За мен това е най-звездното събитие. Облечена съм от Алекдандър Маккуин, необикновено ел
Манди Уокър, кинематограф на „ Елвис “

Остин Бътлър взе наградата за най-хубав артист за " Елвис ", а премията за най-хубава актриса отиде при Кейт Бланшет за драмата " Тар ".

Филмът „ Навални “ с присъединяване на българския публицист Христо Грозев сграбчи статуетката за най-хубав документален филм. Грозев обаче не бе позволен до церемонията от управляващите на Острова заради съображения за сигурност.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР