Британска парламентарна комисия публикува доказателства, предоставени от бившия премиер Борис

...
Британска парламентарна комисия публикува доказателства, предоставени от бившия премиер Борис
Коментари Харесай

Джонсън предостави 52 страници доказателства в своя защита за „Партигейт“

Британска парламентарна комисия разгласява доказателства, предоставени от някогашния министър председател Борис Джонсън в негова отбрана при следствието дали съзнателно е подвел Народното събрание, като е споделил на депутатите, че не е имало противозаконни празненства по време на Коронавирус локдауните с присъединяване на представители на управляващите, съобщи Ройтерс.

Парламентарната комисия по привилегиите, която изследва изказванията на Джонсън пред Народното събрание през декември 2021 година, съобщи предходната седмица, че някогашният министър председател ще даде и устни показания на следващия ден на нейно съвещание, което ще бъде излъчено по малкия екран.

В документа, съдържащ 52 страници доказателства , Джонсън признава, че Камарата на общините е била подведена от неговите изказвания, че разпоредбите по време на Коронавирус пандемията са се спазвали изцяло , до момента в който той е бил министър-председател.  

" Но когато направих изказванията си, те бяха добросъвестни и въз основата на това, което знаех и в което имах вяра по това време. Не съм подвел камарата съзнателно или безразсъдно… Не съм си и помислял да направя това ", споделя той.

Джонсън на собствен ред упреква комисията, че " доста е надхвърлила пълномощията си " .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР