Британска делегация, водена от държавния министър по въпросите на имиграцията

...
Британска делегация, водена от държавния министър по въпросите на имиграцията
Коментари Харесай

България и Великобритания - с общи действия срещу нелегалната миграция

Британска делегация, водена от държавния министър по въпросите на имиграцията Робърт Дженрик, бе посрещната от министър на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1373
Двамата министри поставиха подписи под Съвместно изказване сред Република България и Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия за усилване на съдействието в битката и предотвратяването на проведената престъпност в региона на имиграцията. „ България е доста мощен наш съдружник в тази битка и ние чакаме с неспокойствие доразвиването и задълбочаването на нашето сполучливо съдействие “, съобщи английският министър по въпросите на имиграцията. По думите му взаимната работа ще бъде от изгода и за двете страни за преустановяване и секване на активността на проведените незаконни групи, забъркани в каналджийство. 

Министър разясни, че подписването на документа е резултат на двумесечна интензивна работа на Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “. Постигнахме забележителен прогрес във връзка с директно преминаващите товари, процедурите за инспекции и надлежно изземване на непозволено пренасяните лодки, мотори и съоръжения за тях, които не дават отговор на европейските стандарти. Това потвърждава продължаващите старания на страната ни за битка с незаконна миграция, акцентира вътрешният министър. Англия е страната, която ни оказва сериозна и извънредно дейна поддръжка. Министър Стоянов благодари на английския министър за оповестения пакет с поддръжка, който също по този начин ще помогне на устрема на България да се причисли към Шенген. Считам, че подписването през днешния ден е в точния миг, тъй като сме на финалната права и чакаме приемането ни през декември. В резултат на Вашата самодейност осъществяваме една сериозна опция за предварителна защита на незаконната миграция, добави българският вътрешен министър. 



Двамата министри дефинираха двустранна среща като извънредно значима за взаимното съдействие. Те споделиха общата оценка на досегашното взаимоотношение като динамично, резултатно, учредено на доверие и директни контакти. С подписването на взаимния документ се реализира по-тясно взаимоотношение на оперативно равнище, усилване на обмена на информация сред правоприлагащите органи посредством Европол, Евроюст, Интерпол, офицерите за връзка на двете страни, продан на чиновници от сферата на сигурността, правоприлагането, ръководството на границите и миграцията. 



Министър Стоянов уточни, че ГДГП извършва съвършено своите отговорности, бе реализирано 30-процентното укрепване на българо-турската граница. Резултатът е, че през последните два месеца опитите за незаконно прекосяване на границата са не повече от 300-400 на денонощие. 



От българска страна в срещата участваха заместник-министър Стоян Темелакиев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев, шефовете на ГДГП и ГДБОП – основен комисар Антон Златанов и основен комисар Явор Серафимов, шефът на Агенция „ Митници “ Пламен Тонев. 



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР