Британецът Саймън Йейтс е новият лидер в Обиколката на Испания

...
Британецът Саймън Йейтс е новият лидер в Обиколката на Испания
Коментари Харесай

Саймън Йейтс е новият лидер във Вуелтата

 Алехандро Валверде бе най-бърз в осмия стадий на Вуелтата
Британецът Саймън Йейтс е новият водач в Обиколката на Испания след пробягването на деветия стадий с дължина 200,5 километра от Талавера де ла Рейна до Ла Коватия.

Той беше извоюван от американеца Бен Кинг, сподели отлична езда в извънредно тежкия планински стадий, завършващ на едноименната височина от висша класа, само че съумя да изкове триумфа си надалеч преди нея. След като във вторник победи в първия стадий с край на нанагорнище, колоездачът на " Дайменшън дата " още веднъж беше над всички във височините.

" Невероятно е. Накрая се усещах ужасно отпаднал, само че усетих прилив на сили в последния километър. Не съм страдал толкоз на нито една друга височина. Много съм благополучен от работата, която сме свършили с тима, тъй като е видно, че сме добре готови за това съревнование ", сподели колоездачът на " Дайменшън дата " пред " Евроспорт ".

Йейтс облече алената фланелка като се оказа печеливш от рецесията, в която изпадна досегашния лидер във краткотрайното класиране Руди Молар. Състезателят на " Мичелтън скот ", който тази година завоюва три етапни победа в Джиро д`Италия и беше водач в продължение на 13 дни, поведе единствено с една секунда пред испанския деец от " Мовистар " Алехандро Валверде.

В понеделник следва почивен ден, а във вторник колоездачите ще застанат на старт за десетия стадий от Вуелтата, в който ще бъдат изминати 177 равнинни километра от Саламанка до Фермосейе.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР