Британецът Крис Фрум от отбора на Sky само трябва да

...
Британецът Крис Фрум от отбора на Sky само трябва да
Коментари Харесай

Фрум си подпечата победата в Тура

Британецът Крис Фрум от тима на Sky единствено би трябвало да финишира в Париж в утрешния финален стадий на Тур дьо Франс, с цел да победи в тазгодишното издание на конкуренцията.

Лидерът на Sky приключи на трето място в считаното за основно тичане по равнинния часовник в Марсилия, явяващо се 20-и стадий, а триумфът изненадващо отиде на сметката на поляка Мачей Боднар. 

Фрум съумя да приключи предпоследната част от конкуренцията с 54 секунди преднина пред Ригоберто Уран от отбора на Cannondale-Drapac, който е на второ място.

Ромен Барде показва едва каране и се свлече до третото място, откакто финишиша с 2:20 минути закъснение от Боднар, само че попречи на Микел Ланда от Sky да го измести на подиума с преднина от единствено една секунда.

Иначе, полякът бе най-бърз по трасето и го мина за 28 минути и 15 секунди за първата си етапна победа в Тура, а сънародникът му Михал Квятовски от Sky приключи на втора позиция със единствено една секунда закъснение.

Фрум остана на шест секунди зад спечелилия, а топ 5 допълниха Тони Мартин (14 секунди пасив) и Дарил Импей (20 секунди пасив).  

В останалите класирания всичко към този момент е ясно. Майкъл Матюс от Sunweb единствено би трябвало да финишира по улиците на " Шанз-Елизе ", с цел да облече зелената фланелка.

Сигурна е и успеха на Уорън Баргил, също от Sunweb, в класирането за най-хубав катерач. Скай пък са недостижими в отборното класиране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР