Британецът Герайнт Томас напусна Обиколката на Италия, тъй като има

...
Британецът Герайнт Томас напусна Обиколката на Италия, тъй като има
Коментари Харесай

Обиколката на Италия приключи за Герайнт Томас

Британецът Герайнт Томас напусна Обиколката на Италия, защото има строшаване на хълбока, оповестиха от отбора на ИНЕОС.

34-годишният уелсец бе считан за един от най-големите претендентита за спечелването на " розовата фланелка ", само че претърпя рухване в понеделник на старта на 150-километровия трети стадий от Енна до Етна. В последните 25 километра се виждаше, че Томас изпитва доста съществени усложнения и в последна сметка той финишира на над 12 минути от спечелилия Хонатан Кайседо.

Направеният в понеделник вечерта скенер не е бил безапелационен, само че проучванията тази заран са удостоверили опасенията на медицинските лица.

" Разстроен съм, тъй като вложих ужасно доста в подготовката за това съревнование. Направих всичко належащо и се усещах в по-добра форма отпреди две години, когато завоювах " Тур дьо Франс ". И всичко да завърши по този начин е ужасяващо. Исках да застана през днешния ден на старта и да карам с момчетата, само че надълбоко в себе си усещах, че нещо не е наред. Лесно взех решението да се отдръпва, защото не желая да нанеса спомагателни провали на фрактурата.

Обиколката на Италия продължава през днешния ден с четвъртия стадий, в който ще бъдат преминати 140 километра от Катаня до Вилафранка Тирена.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР