Брифингът, който беше даден от министъра на финансите Росица Велкова,

...
Брифингът, който беше даден от министъра на финансите Росица Велкова,
Коментари Харесай

Какви са очакванията за бюджета догодина - говори Любомир Каримански

Брифингът, който беше даден от министъра на финансите Росица Велкова, е брифинг даден от извънредно изчерпателен експерт, потвърдил се в цялата подчиненост в Министерството на финансите като специалист, който умее да бюджетира. Не мога да схвана какво стана, когато госпожа Велкова беше хвалена от предходното държавно управление, а сега я укоряват и клеветят, че щяла да задели едни пари за газ, което е неуместно. Това разяснява в „ Денят стартира “ Любомир Каримански от " ИТН ".

Според него госпожа Велкова доста ясно е посочила всички цифри и данни, които са в плана на Бюджета за 2022 и това по какъв начин се съотнася задачата сложена във финансовата рамка за идната и по-следващата година по отношение на действителното осъществяване.

Каримански разяснява консолидираната фискална стратегия от позиция на недостига през интервала от 2023 до 2025.

„ Ако през 2022 година имаме недостиг от 4,1%, то през 2023 дефицитът пораства по отношение на Брутният вътрешен продукт и от 6 милиарда 228 млн. отива на 11 милиарда 319 млн. “, съобщи той.

„ Ръста по отношение на обновената стратегия за 2022 година от почти 9,7 млрд, лева отиват 6,5 милиарда лева за Националния бюджет и 3,2 милиарда лева средства от Европейски Съюз “, сподели още той.
Каримански добави, че единствено 5 милиарда са обществените и здравно-осигурителни разноски, които има страната за 2023. В тези пари са включени 3,5 милиарда за пенсиите. Той счита, че няма никакви допълните подоходни политики.

Вижте целия диалог във видеото.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР