Бременността и раждането, като даването на живот, е нещо изключително

...
Бременността и раждането, като даването на живот, е нещо изключително
Коментари Харесай

Инконтиненция след раждане- какво представлява и как да се справим?

Бременността и раждането, като даването на живот, е нещо извънредно особено и най-щастливият миг в живота на всяка жена. Бременността носи със себе си някои неприятни чувства, самото раждане пък е много мъчително, само че моментът, в който видите дребното дребосъче, което таман е поело първата си глътка въздух, забравяте за всяка болежка, стеснение и неразположение.

Въпреки това, възобновяване след раждането не е изключително бърз развой и носи със себе си някои много неприятни чувства. Разбира се продължавате да изпитвате болежка, има кървене, наподобяващо месечен цикъл към 30-40 дни и други неща, за които дамите не приказват. Друго неприятно нещо, което се случва на някои дами, нормално след естествено раждане, е инконтиненция или некадърност за задържане на урината, особно при стресови обстановки. Накратко, можем да изпуснем урина даже след нормално кихане.

Това е извънредно неприятно и много стресиращо за дамите, защото би трябвало да се оправят с доста нови неща по едно и също време. Не се паникьосвайте, това не е нещо необратимо. Тя може да бъде породена от намаляване на органите в дребния таз, както и от стрес, нервни разстройства, инфекции на пикочните пътища, които могат да отслабят мускулатурата на пикочния мехур, а това води до неприятното неволево изпускане.

За да избегнете този проблем, най-добре е да вземете ограничения преди да се е случило, а точно постоянни физически извършения за дребния таз. Тонусът на вагиналните мускули е значим за всяка жена, освен за тези, които ще раждат или са родили скоро, а упражненията са извънредно лесно- просто стягайте и отпускайте влагалищните мускули по няколко минути всеки ден.

При доста тежки случаи се постанова хирургическа интервенция, при която посредством пластическа интервенция се повдигат органите в дребния таз.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!

Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР