Бременността е специален период в живота на всяка жена и

...
Бременността е специален период в живота на всяка жена и
Коментари Харесай

Суеверия от цял свят за бременността

Бременността е специфичен интервал в живота на всяка жена и околните й. Смята се, че бременната жена би трябвало да пробва всичко, което й се изиска, в противоположен случай детето ще се роди с рожден белег във формата на храната, за която майката е копнеела. Различни са вярванията и грижите, които хората поставят за бременните дами в света. Едно е несъмнено: всички желаят да се грижат за бъдещата майка и нероденото й дете. Ето някои от най-разпространението суеверия по света:

ФИЛИПИНИ:
Яжте сурово яйце преди раждане
Жените във Филипините имат вяра, че изяждането на едно сурово яйце ще улесни процеса на раждане.
Яжте /не яжте/ двойка банани
Смята се, че в случай че бременна жена яде двойка банани, усилва възможностите да има близнаци. Същото важи и за яйца с двоен белтък.

МЕКСИКО:
Избягвайте да ядете яйца
Според остаряла легенда в Мексико, в случай че бременна жена яде яйца, бебето ще мирише неприятно.

КИТАЙ:
Не търкайте корема си
Изглежда напълно естествено бременна жена да си търка корема. Но не и съгласно старите китайски поверия. Това би трябвало да се заобикаля, тъй като ще направи детето капризно и ревящо.
Спете с нож под леглото
Бременните китайки държат ножове под леглото си, с цел да се пазят от зли духове.
ИНДИЯ:
Носете големи гривни
В някои елементи на Индия 7-мия месец на бременността се отбелязва със специфична гала, наречена Валайкаапу. Бъдещата майка се подарява с нечетен брой гривни на двете ръце. Вярва се, че дрънченето на гривните ще задейства мозъка и сетивата на новороденото.
ЯПОНИЯ:
Яжте сурова риба
Докато лекарите в Съединени американски щати предлагат бременните дами да не ядат сурова риба поради съществуването на патогенни бактерии, в Япония е тъкмо противоположното. Вярва се, че суровата риба е наложителна съставна част от здравословното меню на бъдещата майка.
ЮЖНА АМЕРИКА:
Носете железни аксесоари при лунно затъмнение
Това поверие датира от времето на ацтеките. Те считали, че лунното затъмнение е като захапка в лицето на луната. За да се предотврати цепната джука на новороденото, бременната жена би трябвало да носи нещо железно при лунно затъмнение, например безвредна игла на бельото.
ИЗРАЕЛ:
Не приемайте дарове преди раждане на бебето
Бъдещите майки не би трябвало да одобряват дарове преди раждане на бебето, тъй като по този начин ще привлекат зли сили и ще прогонят шанса на детето.

ТАЙЛАНД:
Не ходете на заравяне
В някои култури се има вяра, че бременните дами не би трябвало вървят на погребения. В Тайланд, да вземем за пример, считат, че духът на умрелия ще преследва детето през целия му живот.
Яжте пъпки от лотос
Ако желаят раждането да премине леко, бъдещите майки от Тайланд ядат пъпки от лотос. Според будистките монаси тялото им ще се отвори като цветето лотос и ще улесни раждането.
ВИЕТНАМ:
Не стъпвайте на хамак
Много са суеверията във Виетнам, само че съгласно едно от тях бременната жена не би трябвало да сяда на хамак, тъй като детето ще стане мързеливо.
КОРЕЯ:
Яжте красиво декорирана храна
В Корея имат вяра, че в случай че желаят детето им да бъде красиво, бременните би трябвало да употребяват ястия, които са красиво декорирани.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР