Бременните жени, заболели от Covid-19 и техните новородени бебета са

...
Бременните жени, заболели от Covid-19 и техните новородени бебета са
Коментари Харесай

Изследване установи по-висок риск от Covid-19 за бременните и новородените

Бременните дами, болни от Covid-19 и техните новородени бебета са изложени на по-висок риск от затруднения, в сравнение с се смяташе до момента, откри английско проучване, представено от Ройтерс.

Инфекцията от новия ковид при новородените от инфектирани майки е обвързван с три пъти по-висок риск от тежки медицински затруднения, сочат резултатите от проучването на учени от университета в Оксфорд.

Бременните дами са изложени на по-голяма заплаха от затруднения като прибързано раждане, високо кръвно налягане с риск от отвод на органи, потребност от интензивно лекуване и евентуална гибел.

" При дамите с Covid-19 по време на бременност е над 50 на 100 по-вероятно да получат затруднения в бременността спрямо бременните без тази болест ", сподели Арис Папагеоргиу, учител по фетална медицина в университета Оксфорд и съавтор на проучването.

То е извършено измежду повече от 2100 бременни дами в 18 страни, като всяка инфектирана жена е съпоставена с две незаразени, които раждат по същото време в същата болница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР