Бременните жени, при които е била потвърдена коронавирусната инфекция, значително

...
Бременните жени, при които е била потвърдена коронавирусната инфекция, значително
Коментари Харесай

Бременните жени с коронавирус значително по-често от другите раждат преждевременно

Бременните дами, при които е била доказана коронавирусната зараза, доста по-често раждат прибързано, спрямо останалите родилки, заяви " Скай нюз ".

Учени от лондонския " Импириъл колидж " откриха, че 12 % от бременните дами с Covid-19 във Англия са родили прибързано. А по принцип средностатистически с недоносени деца се снабдяват 7,5 % от британките.

В Съединени американски щати същото се е случило с 15,7 % от бременните дами, при които е била доказана коронавирусната зараза. А това е с 57 % повече от усреднените индикатори.

В същото време учените акцентираха, че болестта на дамите, не води до появяването на света на бебета с незадоволително тегло или до раждането на мъртво дете. Авторите на създаването са стигнали до извода, че рискът от гибел или затруднения, свързани с ковид при бременните дами, е същият, като при останалите на тяхната възраст и здравословно положение.

Специалистите регистрираха, че при 2 % от английските новородени и при 1,8 от американските, родени от майки с Covid-19, след това е бил открит коронавирусът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР