Бременни жени, ваксинирани срещу Covid-19, могат да предадат защита на

...
Бременни жени, ваксинирани срещу Covid-19, могат да предадат защита на
Коментари Харесай

Бременните, ваксинирани срещу КОВИД, защитават бебетата

Бременни дами, имунизирани против Covid-19, могат да предадат отбрана на своите бебета, твърди ново изследване, извършено в Израел.

Според проучването, извършено през февруари, при всички 20 дами, на които са сложени и двете дози от имунизацията Pfizer / BioNTech по време на третия триместър на бременността, и при новородените им са открити антителата, оповестява Ройтерс.

Откритието значи, че имунизирането на бременни дами може да обезпечи неонатална отбрана от заразяване със SARS-CoV-2, се споделя в проучването.

Авторите на проучването означават дребния размер на изследването и настояват, че са нужни спомагателни проучвания, с цел да се оцени резултатът от имунизацията по време на другите стадии на бременността и сигурността и ефикасността на другите налични ваксини.

Предстои да се откри какъв брой дълго ще се задържат антителата в организма на бебетата, чиито майки са били имунизирани по време на бременността.

Pfizer Inc и BioNTech обявиха предишния месец, че са почнали интернационално изследване с 4000 доброволци за оценка на сигурността и успеваемостта на имунизацията им против Covid-19 при здрави бременни дами.

Проучването ще оцени също дали имунизираните бременни дами трансферират защитни антитела на своите бебета.

Отделно изследване в Съединени американски щати, оповестено предходната седмица и очакващо партньорска инспекция, откри, че антителата, индуцирани при бременни дами от иРНК COVID-19 ваксини катоPfizer / BioNTech и Moderna, са били трансферирани върху бебетата посредством плацентата или кърмата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР