Брекзит показа, че британците обичат свободата по същия начин, както

...
Брекзит показа, че британците обичат свободата по същия начин, както
Коментари Харесай

Борис Джонсън сравни борбата на украинците с Брекзит

Брекзит сподели, че британците обичат свободата по същия метод, както я обичат украинците, които се бият против съветската инвазия.

Това съобщи в събота английският министър-председател Борис Джонсън, а изявлението му беше несъмнено като несвоевременно от опозиционни депутати и коментатори, съобщи Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

Странното съпоставяне Джонсън направи на конференция на своята Консервативна партия. Според неговите думи инстинктът на британците ги води постоянно да избират свободата, също както украинците.

" Мога да ви дам някои известни образци от последно време. Когато британците гласоподаваха за Брекзит... не считам, че това беше, тъй като бяха враждебни към чужденците. А тъй като желаеха да бъдат свободни да вършат нещата друго и тази страна да може да се ръководи сама ", сподели той на конференцията, на която присъстваше и украинският дипломат във Англия.

Депутатът от опозиционната Лейбъристка партия Крис Брайънт дефинира изявлението на премиера като " изцяло перверзен мотив ".

" Украйна желае да се причисли към Европейския съюз. Хората във Франция и Испания също са свободни ", сподели парламентаристът.

Джонсън сподели още, че Англия поддържа Украйна и че съветският президент Владимир Путин " се опасява ", че една демократична и свободна Украйна би подкопала ръководството му.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР